Re: Termín doručení výpovědi
Výpovědní doa začne běžet od prvního dne měsíce, který následuje po měsíci, ve kterém byla výpověď druhé straně prokazatelně doručena, nestačí jen vzkázat. Pokud ji převezmete 25.5., tak výp. doba začne běžet od 1.6. a prac. poměr skončí 31.7. a pak náleží odstupné (bude zúčtováno do měsíce července, tedy výplata v srpnu). Nesměla byste dostat výpověď pro nadbytečnost, protože jako těhotná máte ochranu, ale pokud jde o rušení, tak tady ochrana není.
Re: Termín doručení výpovědi
Dobrý den, děkuji vám za odpověď a měla bych ještě dotaz. Volala jsem účetní a bylo mi řečeno, že o žádné výpovědi neví, že mi jí asi dát nemohou. Proto bych se chtěla zeptat, jestli mi v případě rušení provozovny, kterou mám ve smlouvě jako mé pracoviště, firma dát výpověď musí nebo se tím, že jdu na mateřskou může vyhnout odstupnému a jestli mě po 3 letech mateřské může nabídnout místo v provozovně v jiném městě, kde prodejny má? Děkuji moc a s pozdravem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.