Re: faktura za teplo 2008
Nevadí, já váš překlep pochopila. Takže pokud byla záloha uhrazena v roce 2008 tak nevadí, že přes 321 a když to vyučtování přišlo teď tak účtování přes 321 použiju znovu. Chápu nebo ne? Už jsem zase mimo. Na 321 budu mít ale proúčtovánu vyšší částku než jsou skutečně přijaté faktury. To ale snad nevadí, hlavně že to bude vypárováno. Je to tak?
U záloh se nepoužívá předpis - účtuje se při zaplacení. Pokud uděláte předpis, ale záloha se do konce roku zaplatí - vyjde to nastejno. Pokud ne, máte špatně zůstatek na účtu 314 a 321 - ale to je detail.
Až přijde vyúčtovací faktura, už je to běžná faktura, kterou účtujete normálně přes účet 321 jak jsem popsala výše a proúčtujete zaplacenou zálohu.
mel bych jeste par postrehu. pani uctovala 389/502 - coz doufam, ze jen spatne napsala. je to obracene. jak dobre psala pani nekde vyse. a ted ten asi nejzasadnejsi postreh. vzhledem k tomu, ze je to za teplo, tak na 99% bych si tipnul, ze tam bude dph vypocitane ze zbytku. tj. nemuzete si narokovat cele dph, protoze nemate danovy doklad. lepe receno. protoze tam vznikl preplatek, tak budete dph vracet ktere jste si nenarokovala a ani ted dodatecne nemuzete. ja to resim tak, pokud je na fakture opravdu dph jenom ze zbytku, ze si dodatecne vyzadam danovy doklad na prijatou platbu (tj. vasich 3000) tento doklad si prilozim k teto vyuctovaci fakture a naroku cele dph. neni to uplne dobre to delat v jednom dokladu, ale fu muj zkraceny postup neresilo.
ty účty jsem opravdu přehodila omylem, ale teěd už tomu nerozumím vůbec
DPH z jakého zbytku? a já jsem si v roce 2008 žádné nenárokovala, teď mám daňový doklad na vyúčtování tepla v roce 2008 se zdanitelným plněním 30.5. a vyčíslené DPH jsem si chtěla teď uplatnit, to nemůžu?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.