Vlákno názorů k dotazu Jak vést přehled tržeb v restauraci? od Kamd - Re: Jak vést přehled tržeb v restauraci? Já to...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 6. 2009 16:48

    Kamd (neregistrovaný)

    Re: Jak vést přehled tržeb v restauraci?
    Já to vedu na základě zrcadel a tržby z kuchyně na základě jednotlivých jídel plus mám denní skladovou spotřebu. Mám teď kontrolu DPH a jim to stačí. Neměli žádný problém, jen snad u platby kartou, tam je to složitější. Na učet chodí platby, které jsou snížené za smluvní poplatek bankou. Takže eviduji skutečné tržby (platby kartou) a tržby v hotovosti, jen ty tržby v hotovosti navyšuji o ty procenta, které si banka strhává a ručně to dávám do tržeb. Prostě tržby Vám musí sedět s přijatými penězi.

  • 10. 6. 2009 17:58

    Jana155 (neregistrovaný)

    Re: Jak vést přehled tržeb v restauraci?
    Prosím, nerozumím, jak na základě zrcadel. A mohla by jste rozvést prosím, tržby z kuchyně. Mám také účtovat v DE restauraci a nevím, zda jít do toho. Moc děkuji

  • 11. 6. 2009 2:30

    kamd (neregistrovaný)

    Re: Jak vést přehled tržeb v restauraci?
    Tržby musí sedět na prodeje v restauraci. Zrcadla jsou vlastně inventury na základě kterých se pak počítá skutečná tržba. Například, když měníte směnu, ale pokud máte jinou formu o které jste psala, tak je to OK. Fú po mě chtěl zrcadla(inventury) a ty pak musely sedět na tržby (pokladna, platby kartou, fakturace) Je důležité, aby Vámně kdo ukázal nebo vysvětlil ten postup zrcadel, pak jistě pochopíte co myslím.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).