Re: Jak vést přehled tržeb v restauraci?
Já to vedu na základě zrcadel a tržby z kuchyně na základě jednotlivých jídel plus mám denní skladovou spotřebu. Mám teď kontrolu DPH a jim to stačí. Neměli žádný problém, jen snad u platby kartou, tam je to složitější. Na učet chodí platby, které jsou snížené za smluvní poplatek bankou. Takže eviduji skutečné tržby (platby kartou) a tržby v hotovosti, jen ty tržby v hotovosti navyšuji o ty procenta, které si banka strhává a ručně to dávám do tržeb. Prostě tržby Vám musí sedět s přijatými penězi.
Re: Jak vést přehled tržeb v restauraci?
Tržby musí sedět na prodeje v restauraci. Zrcadla jsou vlastně inventury na základě kterých se pak počítá skutečná tržba. Například, když měníte směnu, ale pokud máte jinou formu o které jste psala, tak je to OK. Fú po mě chtěl zrcadla(inventury) a ty pak musely sedět na tržby (pokladna, platby kartou, fakturace) Je důležité, aby Vámně kdo ukázal nebo vysvětlil ten postup zrcadel, pak jistě pochopíte co myslím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.