Re: Omylem zaslána vyšší částka zaměstna
No možná vám fundovaně odpoví Pája, ale já se domnívám, že pokud to nebylo chybou zaměstnance, tak částka není tak vysoká, aby se dalo důvodně předpokládat, že mohl vědět, že peníze mu nepatří a že od něj nevymůžete nic. Bude to muset asi zaplatit ten, kdo chybu způsobil.
Mám to chápat tak, že pokud bychom udělali chybu větší a bylo by jasné že mu částka v takové výši nenáleží tak by nám to měl vrátit, ale pokud se jedná o částku malou, máme smůlu.
Zaměstnanec u nás byl pouze na DPP a jeho výplata měla být cca 2900 poslali jsme 3700,-.
Je mi jasné, že když si nevyzvedl výplatnici nemuselo mu být jasné, že jsme mu zaslai částku vyšší., ale na základě našeho upozornění jsem si myslela, že má částku co mu nenáleží vrátit.
Pokud by někdo věděl na základě čeho bývalého zaměstnacej přimět k vrácení částky prosím o info.
souhlas, jde o bezdůvodné obohacení, býv. zaměstn. vyzvat, nevydá, žalobu. Je otázka, zda kvůli 800.- stojí za to, se s ním
soudit., Já bych to dal uhradit tomu, kdo to zavinil a zaměstnance bych nechal být, protože prosoudíte více, než získáte, i když v případě úspěšnosti by soud přiřkl i náhradu nákladů, ale kdo má lítat po soudech, platit advokáta a pak čekat, jestli ten dotyčný vůbec bude schopen vše zaplatit.
Škoda, že jste na to nepřišli dřív, protože určitě po vás chtěl po skončení PP nějaká potvrzení apod. Mně se stalo něco podobného, peníze slíbil vrátit, ale kde nic tu nic. A když si přišel pro potvrzení na přídavky, řekla jsem mu, že má u nás dluh a hned to šlo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.