Vlákno názorů k dotazu Čerpání dovolené a odvolání z ní od Jiřka1 - Re: čerpání dovolené a odvolání z ní Nástup na...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 6. 2009 18:56

Jiřka1 (neregistrovaný)

Re: čerpání dovolené a odvolání z ní
    Nástup na dovolenou a délku jejího čerpání určuje výhradně zaměstnavatel. Ten může povolení zrušit, může Vás i z dovolené odvolat, je-li to z provozních důvodů nezbytné. Pokud máte dovolenou písemně odsouhlasenou a on dovolenou neumožní čerpat, pak můžete žádat náhradu výdajů, kter Vám tím nepovolením dovolené vznikly (např. uhradit stornopoplatek zájezdu, který jste již měla zaplacený). Pokud nemáte dovolenou jasně odsouhlasenou (nařízenou), tak nemůžete žádat nic. Nevyčerpaná dovolená Vám bude proplacená v poslední mzdě.
    S těmi 14 dny předem si to trochu pletete - zaměstnavatel může nařídit čerpání dovolené nejméně 14 dní předem (ne že Vám musí 14 dni předem oznámit, že dovolenou mít nebudete). A Vám zbyla nějaká dovolená z loňska? Protože těch 21 dní je nějak moc, když končíte už 2.8. (zřejmě jste dohodli na ukončení tímto dnem, že?).

• 19. 6. 2009 20:05

Kačena (neregistrovaný)

Re: čerpání dovolené a odvolání z ní
    Mám smlouvu na dobu určitou - viz níže v diskusi paní XY se vrací z MD a RD. Dovolenou mám 14,5 dne letošní (7/12 z 25 dnů) a 6,5 dne loňskou. Takže vlastně mám smůlu a když nepovolí čerpat nenadělám s tím nic, že. Díky za rady.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).