Vlákno názorů k dotazu Změna režimu DPH-kontrola. od annonym - Re: Změna režimu DPH-kontrola. 1) Musí být provedna inventura...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 7. 2009 11:55

annonym (neregistrovaný)

Re: Změna režimu DPH-kontrola.
    1) Musí být provedna inventura zboží nakoupeného zboží od plátců 1 rok před registrací. Což bude jistě náročnější na zpracování podkladu pro uplatnění DPH, pokud jsou i zásoby starší než 1 rok před registrací a pokud jsou pořizovány jak od plátců, tak od neplátců. Dále je nutno mít inventuru provedenou dle jednotlivých sazeb DPH.
    2) Můžete mít účtováno 343/132, ale i 343/6xx. Rozhodnutí je na vás. Pokud budete účtovat snížením stavu na účtru 132, pak zřejmě budete muset upravit i ceny ve skladové evidenci. Pokud budete účtovat ve prospěch výnosů, při prodeji budete účtovat vyšší částky do nákladů .

• 1. 8. 2009 7:57

Jaruna (neregistrovaný)

Re: Změna režimu DPH-kontrola.
    Děkuji moc za odpověď, při mém účtování 343/132, jsem ve skladové evidenci ponižovala NC jednotlivých položek(o výši DPH). Mám jich pouze 16 a jsou všechny nakoupené od jednoho plátce DPH, takže žádná zdlouhavá práce ! Stav skladu k 1.7. mi sedí s účtem 132.Hezký víkend !

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).