Re: Bankovní účty s.r.o.
Důvodem nejspíš bude transparentní rozlišení výdajů společníků. Já jsem koupil toto, tys koupil tamto. Já bych v tom neviděl nic škodlivého, prostě snaha o zprůhlednění.
Berte to tak, že za nějakouj dobu, až za Vámi společníci příjdou a budou chtít vytáhnout kolik za co který z nich utratil, jednoduše vezmete výpisy z těch účtů a řeknete : "prosím pánové, tady to máte černé na bílém"
Mám zkušenosti, že je to k ničemu, pokud se týká provoz.
výdajů. Od toho je účetnictví, aby sledovalo v potřebném
členění náklady a výnosy(anal.účty,střediska, zakázky)
a pohledávky a závazky (anal.účty,firmy)
Něco jiného je ukládání volných fin.prostředků
u různých bank nebo úvěry - podle vyhodnosti podmínek.
Dovolte i můj názor- jste zaměstnanec, zam-tel rozhodl a Vy jste povinna plnit jeho pokyny a nemudrovat, k čemu je to dobré. Zkušenosti jiných jsou sice poučné, ale Vám k ničemu, protože pokud nepřesvědčíte majitele-společníky, že je to jinak, tak nemáte východisko a zbyde Vám jen makat a makat. Rozumný zam-tel vyslechne návrhy a snaží se dobrat něčeho dobrého, co mu pomůže, jiný dogmaticky trvá na tom, že je nejchytřejší a na tom nic nezměníte.
Zaměstnanec sice jsem,ale to je jiná věc.Chtěla jsem slyšet vaše názory na to jestli to má smysl třeba při dělení zisku,roční závěrce atd.Protože můj názor je ten,že při roční závěrce se vše sečte a je jen 1 účet 221 a celý rok se platí za 3 účty úplně zbytečně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.