Re: Darování nemovitosti - prosím spěchá
Raději jsem švagrové zavolala, všechny rady má od daňového poradce, při vyplacení podílu prý bratr B nebude platit žádnou daň z příjmu neboť do daň. přiznání dá příjem 2,5 mil a do výdajů totéž, jako cenu nemovitosti. Nakonec zaplatí jen švagrová a to daň z převodu nem.
Raději jsem švagrové zavolala, všechny rady má od
daňového poradce, při vyplacení podílu prý bratr B nebude
platit žádnou daň z příjmu neboť do daň. přiznání dá
příjem 2,5 mil a do výdajů totéž, jako cenu
nemovitosti. Nakonec zaplatí jen švagrová a to daň z převodu nem.
A ještě na doplnění, celý tento guláš vznikl kvůli účelu hypotéky, ten prý nemohl být na uspokojení bytových potřeb, tak se hledal jiný a skončilo to u vyplacení podílu. Nevím, jestli je nějaký rozdíl mezi vyplacením podílu (nejedná se o dědictví) a prodejem nemovitosti. Při prodeji nem. by přece bratr musel daň z příjmu zaplatit, pokud by nesplnil 2-letý test bydliště. Nebo je vyplacení podílu něco jiného? Ach jo, už jsem z toho vedle..
Ano, vyplacení podílu mám spojeno s projednáváním dědictví. Darovat nemovitost s nějakou rozvazovací podmínkou nelze ("daruji ti celý barák, jen když vyplatíš bratra 2,5 mil. Kč"). Vše ostatní je prachobyčejný převod s časovým testem na bydliště, jak už jste psala. Ale jsem jako každý člověk omylný, nechte si tuto akci vysvětlit od daňového poradce ještě jednou a podrobněji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.