Re: Konec firmy a mateřská?
řešte to ještě nyní, dokud máte s kým to řešit
pravděpodobně bude ještě někdo muset té firmě vést účetnictví, také bude muset někdo vystavit ELDP, potvrz. o zdan. příjmech zam-cům apod., ale to již může dělat jinde (ne v té budově, co jste byla zvyklá a kde, to se nemusíte ani dozvědět)
takže řešte se svojí MÚ a zeptejte se také (co nejdříve) na OSSZ, ať to máte do 30.9.2009 dořešené
pokud ale nastoupíte k novému zam-teli (je jedno jestli na PP, DoPČ, potom - předpokládám, že nepůjde o ZMR, budete mít PPM z tohoto vztahu spočítanou)
Děkuji moc. Vše si zajistím. Máme sice externí paní účetní, takže to bude složitější...Ještě se chci zeptat, jestli na OSSZ mám už teď řešit, co dělat, kdyby mi pak bývalý zaměstnavatel nevystavil už papíry k žádosti o PPM? Na tu DoPČ již nebudu mít tolik peněz kolik jsem měla nyní v zaměstnání, takže i ta PPM bude zřejmě nižší, že ano? Pokud bych tedy pracovala...
Děkuji moc, je to vlastně logické. Je to jako nemocenská, taky se počítá z vym. základů od posledního zaměstnavatele. Horší je, že do těch 180 dnů nestihnu nastoupit na mateřskou a mít PPM ze současných výdělků. Kdybych teda pak nikde nepracovala...Jsem teprve ve 4. týdnu těhotenství... Tak uvidíme. Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.