Re: DPH Slovensko
Ano, i když fakturujete v Kč bude to s 19% DPH.Pokud jste na SK nakupovali mat., tak si budete též nárokovat DPH.(daň. doklady )
Prosím o inforamci, jak účtujete DPH SK- používám účet 379. Zde účtuji jak nárok, tak i povinnost.Vyrovnání DPH v EUrech a vzniká mi též kurz. rozdíl. Díky za informaci.
Re: DPH Slovensko
Děkuji za info. Jsem z toho jaksi zmatená, obvykle totiž fakturujeme slovenské pobočce našeho českého odběratele a tam je to jasný, ale v tomto případě jsem si nebyla jistá. Myslím, že kdybychom to fakturovali pod naším českým DIC, bylo by to bez DPH. Ale když jsme na SK jako plátci, musím fakturovat pod slovenským DIČ a odvést to na SK. Teda doufám, že to tak je, jinak už v tom budu mít pěkný chaos.
Jinak DPH zatím účtuji na analytické účty, potom na základě přiznání asi zaúčtuji závazek či pohledávku na 379 či 378, tak jako v případě ČR, aby se mi odúčtovala ta analytika. Ale nevím teda s jakým kursem, protože používám denní ČNB. A při úhradě určitě vznikne kursový rozdíl.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.