Vlákno názorů k dotazu Dohoda konec pracovního procesu nemoc od yx - Re: dohoda konec pracovního procesu nemo Výpověď dohodou je...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 10. 2009 9:02

yx (neregistrovaný)

Re: dohoda konec pracovního procesu nemo
    Výpověď dohodou je právní nesmysl. Jestliže jste na mateřské dovolené, pobíráte PPM, tak nemáte nárok na nemocenskou ani náhradu mzdy.

• 4. 10. 2009 9:36

renka (neregistrovaný)

ale když mě končí mateřská k10.10.09 dceři budou 3 a jsem v neschponosti od 1.1O.09 a budu v neschpnosti i po 10 kam pošlu neschpenku a patí moje výpověď dohodou když jsem v neschpnosti

• 4. 10. 2009 10:21

J (neregistrovaný)

Tedy nejste na mateřské dovolené ale na rodičovské dovolené, která vám podle toho co píšete končí 10.10. a vy jste se dohodla se zaměstnavatelem na ukončení pracovního poměru k tomuto datu.Nepíšete ale , zda zároveň končí pobírání rodičovského příspěvku (jakou variantu jste si zvolila).Ten by jste mohla případně pobírat do věku čtyř let dítěte.V případě, že by vám zároveň s koncem čerpání rodičovské dovolené končilo i pobírání rodičovského příspěvku a zároveň ještě pracovní poměr, a pracovní neschopnost vznikla do 7 dnů po ukončení pracovního poměru, tedy v ochranné lhůtě,domnívám se že by jste měla nárok na nemocenské dávky od 15-tého dne nemoci, které vy plácí OSSZ.Jestli je tomu i ve vašem případě, kdy pracovní neschopnost vznikla ještě za trvání pracovního poměru a v době čerpání rodičovské dovolené si nejsem jistá.Počkejte na vyjádření dalších.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).