Re: Pro Páju- nadbytečnost
Ještě jsem jim nic neurčila jen jsem psala dotaz jestli by to bylo možné tak udělat. Začíná jim běžet výpovědní doba od 01. 11 - 31. 12. 2009, ale zaměstnavatel už nechtěl , aby chodili do práce , takže ve výpovědi je napsáno, že od 14. 10. 2009 - 31. 12. 2009 nebudou vykonávat práci a budou placeni průměrem pro překážky. Jenže jsem zapoměla na dovolenou a teď nevím co s ní? Proto jsem psala jestli udělat dodatek nebo proplatit?
Je zbytečné platit celou dobu překážky a pak ještě navíc propácet dovolenou. Jak Vám radí, dovolenou můžete nařídit nejméně 14 dní předem, takže jim nařiďte, že dovolenou začnou čerpat za 14 dní (do té doby budou mít placenou tu náhradu), dovolenou vyčerpají a pak za budou placeni náhradou. Pokud by náhodou onemocněli a tu dovolenou čerpat nemohli, tak bych jim ji znovu napsala, že dovolenou budou čerpat ihned po skončení nemoci.
žádný dodatek nepište, dopisy přepište a dovolenou nařiďte k čerpání - viz např. odpověď výše uvedená
pravděpodobně peněz nazbyt nemáte, tak nechápu, proč byste propláceli dovolenou, když ji můžete nařídit čerpat (mohli jste si ještě na ÚP vyjednat placení náhrad 60%) a vyplatit odstupné dle zákona
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.