Re: zaměstnání učně - problém
No to je situace. To máte tedy starostí a práce víc než za 600,-. Určitě na tu praxi byla smlouva. My jsme měli také učně a to na základě smlouvy mezi zaměstnavatelem a školou. Pokud ten váš učeň neměl ve stejném měsíci podepsané prohlášení u jiného zaměstnavatele, tak asi jediným možným řešením je podepsat prohlášení u vás, sociální a zdravotní se neplatí, tudíž hrubá=čistá. Částku zpětně (pokud vám to program umožní) promítnout do mezd. Možná bych se ale pídíla po té smlouvě o praxi, měl by tam být termín provedení praxe a také jsme tam měli minimální částku odměny, kterou má dostat.
Děkuji moc za odpovědi, zaměstnavatel samozřejmě vyplatil peníze na ruku, nevím co si myslel, asi že tak malá částka se nedaní????? Vyžádám si smlouvu (pokud nějaká bude) a pokusím se to vyřešit tím prohlášením, doufám, že to půjde. Děkuji vám.
Šéf - zároveň majitel firmy, takže asi z vlastní kapsy. Já dělám pouze mzdy, takže o pokladně nic nevím, ale zřejmě vše v pořádku, protože pokud by nebylo, hlavní účetní by se ozvala. Sama jsem valila oči, když jsem se to dozvěděla!! A to jsem mu několikrát zdůrazňovala, že všechny změny ohladně zaměstnanců mi má hlásit. No a učeň nejspíš potvrzení potřebuje, jinak by o měho nežádal. Tak uvidíme, nějak to dopadne. Každopádně díky moc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.