Re: dovolená
jedná se opravdu o dodatkovou dovolenou, tzn., že pracujete v podzemí nebo práce zvlášť obtížné nebo škodlivé nebo máte zvýšený nárok o 5 dnů dovolené?
dovolená z r. 2007, která byla převedena do r. 2008 propadla
jen jste, pokud to máte písemně, mohla převést 5 dnů dovolené do r. 2009 /ale to by se nesmělo jednat o dodatkovou dovolenou/
do konce října Vám měl zam-tel určit čerpání dovolené, jinak jste 2.11. měla na dovolenou nastoupit
dovolená nelze proplácet, pokud PP trvá
vše o dovolené najdete v Zák.práce - § 212-223
Jedná se o zvýšený nárok. Měla jsem za to, že když jsem nemohla vybrat v r.2008 dovolenou z 2007 z důvodu nemoci že ji můžu vybrat ještě letos, případně zažádat o proplacení. Nárok z roku 2008 také asi nevyberu je dost práce, jak mám dál postupovat?
Ještě se podívám do ZP.
Děkuji.
Dovolená z roku 2007: 5 dní (tj. to, co převyšuje základní výměru) může být letos vybráno nebo proplaceno. Zbytek již propadl (dovolená ze základního nároku se proplácet za trvání pracovního poměru nesmí a mohla být vybrána do 31.12.2008). Dovolená z roku 2008: 5 dní může být převedeno do r. 2010 a proplaceno. Zbytek musí být vyčerpán do 31.12.2009, jinak propadá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.