Re: nová nemoc
ale u neschopenky nevíte s čím přesně dotyčný marodí (pokud Vám to neřekne nebo to není na něm vidět, že má např. zlomenou nohu - když předává neschopenku)
pokud není proluka alespoň 1 den, tedy neschopenky na sebe bezprostředně navazují, jedná se o jednu neschopenku, takže už zam-tel neplatí podruhé 1.14 KD, ale pokračuje se buď s výplatou náhrady (pokud jsou v součtu obě neschopenky do čtrnácti dnů), příp. pokud je to už po 14.KD pokračuje ve výplatě nem.dávek OSSZ
Re: nesmysl - pro Ilču
článek ze stránek ČLK:
Opakovaná a pokračující PN
Stane-li se občan práce neschopen následující kalendářní den po ukončení PN, bez ohledu na to, zda se jedná o zhoršení předchozí nemoci nebo o zcela jiné onemocnění, považuje se tato PN za pokračování ukončené PN. Tato skutečnost musí být uvedena na všech částech nově vystaveného PoPN!
Původní a nové PoPN na sebe musí bezprostředně navazovat (PN se uznává za kalendářní dny, ne za pracovní) - pokud byla původní PN ukončena sobotou, nemůže pokračování začínat v pondělí!
Re: nesmysl - pro Ilču
Stačí si přečíst § 55, odst. 4 zákona o nem. pojištění a hned vidíte, jakou blbost jste napsala
(4) Pokud pojištěnci po ukončení dočasné pracovní neschopnosti vznikne v následujícím kalendářním dni další dočasná pracovní neschopnost, považuje se tato dočasná pracovní neschopnost za pokračování předcházející dočasné pracovní neschopnosti.
Re: nová nemoc
Máte všichni pravdu, ale myslím, že Ilča už je poučená, každý někdy šlápneme vedle, propříště postačí, když jiný sdělí - je to jen můj názor, neznám zákon o nemocenském pojištění, jsem zaměstnanec a takto si to vykládám ... no a je to a navíc se omluvila. Důležité je, že se na to přijde. Je zde sice odborná diskuze, ale občas se do toho zamotá i mzdová, mně už se to také občas podařilo :(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.