Vlákno názorů k dotazu Pavle_skulina v zákoně SP je to tady .. od Pavel Jirsa - Re: Pavle_skulina v zákoně SP je to...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 12. 2009 22:43

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Re: Pavle_skulina v zákoně SP je to tad
    Zdravím, Bety,

slyšel jsem o tom, ale není to tak jednoduché.

Sice se jedná se o částku 21,5% na důchodové pojištění a 1,2% na státní politiku zaměstnanosti, ale....:

A) od čeho by se odvíjel důchod zaměstnance za uvedené období? Tam to vidím na poškození zaměstnanců.

B) co se stane s náklady, které si poplatník za uvedené období uplatnil uplatnil v účetnictví? Ještě není promlčeno.

Jinak nepůjde o NS ale o NSS.

Hezký den!

• 15. 12. 2009 6:50

beta (neregistrovaný)

ovelou až od 1.7.2007. Ale už jsem slyšela
    >>o
    >>soudním rozhodnutí ve prospěch firmy, která neplatila
    >>od
    >>ledna do června 07 s tím, že by mělo být nyní u NS a
    >>lhůta pro uplatnění tohoto "přeplatku" (firmy, které
    >>platily) je jen do konce roku 2009. Jenže nevím od
    >>čeho
    >>se odrazit - kde najít tuto lhůtu. Asi se nebude
    >>jednat o klasický přeplatek na SP
    >>Zákon č. 589/1992 Sb. § 17, nevím kam jít do kterého
    >>zákona, zaslechla jsem cosi jako "Dodatečné hlášení"
    >>...., to mi tedy nic neříká. Prosím o radu nebo info
    >>...
    >>díky
    >
    >Zdravím, Bety,
    >
    >slyšel jsem o tom, ale není to tak jednoduché.
    >
    >Sice se jedná se o částku 21,5% na důchodové pojištění
    >a 1,2% na státní politiku zaměstnanosti, ale....:
    >
    >A) od čeho by se odvíjel důchod zaměstnance za uvedené
    >období? Tam to vidím na poškození zaměstnanců.
    >
    >B) co se stane s náklady, které si poplatník za
    >uvedené období uplatnil uplatnil v účetnictví? Ještě není
    >promlčeno.
    >
    >Jinak nepůjde o NS ale o NSS.
    >
    >Hezký den!
    Jste skvělý !!! z-ci mne nenapadli, ale na druhou stranu je pravdou, že pokud z-tel neplatí pojistné, z-ců se to zatím nedotýkalo, "jen" společníka, který neměl započítanou dobu pojištění pro důchod s tím, že může do 3 let zaplatit a započte se mu. Takže ani ve výše uvedeném případě by to nemělo být na závadu ...? Ohledně uznatelnosti - to není má parketa, jen vím, že se zjišťuje, zda by se jednalo o výnosy příštích období či tak nějak, ale možná píšu hloupost, jen to se mihlo kolem mě, tak jsem možná nezaznamenalo přesně. NSS vím,jen jsem se uklepla, ČSSZ podla kasaci a nyní se čeká. Vy do toho nejdete ? :)

• 15. 12. 2009 6:52

beta (neregistrovaný)

anebo jste měl na mysli, že by nebylo na důchody ...?

• 17. 12. 2009 11:56

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Bety, četla jste dnešní HN?

http://domaci.ihned.cz/c1-39511790-hrubka-za-100-miliard-korun-necas-opravil-chybu-v-zakone-pozde

Hezký den!

• 18. 12. 2009 7:31

beta (neregistrovaný)

ne, díky, byla jsem celý den mimo ... net :) dneska o tom už od rána mluví na Radiožurnálu, ale komentář odborníka-experta ODS, vypadlo mi jméno, mě pobavil, přišlo mi, že neví vůbec o čem mluví nebo alespoň není dostatečně obeznámen s problémem - mluvil o tom, že neodvádění pojistného za z-ce je trestným činem, přitom jde o odvod za z-tele ..., to jsou ti naši experti. Zaslechla jsem, že by do toho měla snad jít i Škodovka, Siemens zvažuje žalobu. Je jasné, že ze strany státu teď budou šířeny dostatečné informace či snad dezinformace ..? :) proto, aby situaci zneprůhlednil, ale nic to nemění na tom, že záleží na mnoha jiných faktorech a ne na tom, že jsou si zástupci firem "jisti", že se jedná o přeplatek ...a také jde o to, zda není někde ještě nějaká jiná lhůta na promlčení, věřím, že si ji najdou a když nenajdou, tak odhlasují ;-) retroaktivitu už jsme také zažili ...Já bych se v tom našem Kocourkově už vůbec ničemu nedivila.

• 18. 12. 2009 8:27

beta (neregistrovaný)

Re:"Stanovisko" MPSV ze 17.12.09
    http://www.mpsv.cz/files/clanky/8000/TZ_1712009b.pdf
    PS no a je to tady - jak jsem říkala, budou mlžit ... já se jen obávám, aby z-telé "neprošvihli" nějakou lhůtu,kdy bude poslední možností podání žaloby jen do konce letošního roku - to, co už jsem psala úplně v prvním příspěvku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).