Re: výpověď z organizačních důvodů
setkala byste se, pokud byste se podívala např. sem do historie - probírá se to tu takřka denně
pokud dáte výpověď, tak nemůže skončit PP 31.12.2009
pokud dáte výpověď, potom je 2měs. výpovědní lhůta, takže pokud dáte výpověd tak, aby ji převzal do 31.12.2009, skončí PP 28.2.2010
nebo se můžete dohodnout na uk. PP 31.12.2009 - zde záleží, zda zam-ec podepíše s důvodem nebo bez důvodu (od toho se odvíjí odstupné)
viz Zák.pr.:
§ 52 a, b, c
§ 67
§ 49
neuváděla bych, že PP skončí k...., ale skončí dne...
uvádění předložky "k" nemusí být vždy správně pochopeno druhou stranou
No podle toho odstupného, myslím, že by to byl stejně starý zákoník práce, - takže platný zákoník práce, zde nahoře na liště , v sekci zákony č. 262/2006 Sb.
A xy5 já si dokonce myslím, že rámcově byl měl ZP znát i zaměstnanec, ale to mě tady vždycky strhali jak švestku.
Děkuji za konzultace. Mohu Vás ujistit, že ZP jsem si určitě přečetla a bez něho se nedá zaměstnávat, ale potřebovala jsem si svůj názor prokonzultovat. A mám tady na diskuzi zkušenost, že čím je "hloupější " dotaz, tím víc reakcí, proto jsem se takto dotazovala. Je ale pravda, že jsem ještě nikdy nikoho takto nepropouštěla, tak jsem chtěla mít jistotu. Moc Vám všem děkuji a přeji krásné Vánoce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.