Vlákno názorů k dotazu Okamžité zrušení pracovního poměru od pája - Re: okamžité zrušení pracovního poměru 1. § 56 a)...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 12. 2009 9:52

pája

Re: okamžité zrušení pracovního poměru
    1. § 56 a) uvádí: lékařský posudek zařízení závodní preventivní péče nebo rozhodnutí příslušného správního úřadu, který lékařský posudek přezkoumává - ta rekomandace toto nesplňuje,ne?
    Výklad pojmu: Rekomandace znamená obecná doporučení nevhodných prací nebo pracovních kritérií pro občana posouzeného v řízení o přiznání částečné invalidity. Posudkový lékař se nevyjadřuje ke konkrétní práci.

2. zaměstnanec může udělat cokoliv uzná za vhodné, je otázka, zda je to právně obhajitelné a to může rozhodnout jedině soud, Váš postup se musí řídit § 70 a násl. ZP.

• 17. 12. 2009 10:01

jajule (neregistrovaný)

Díky, nevěděla sem, co si pod správním úřadem, který lékařský posudek přezkoumává, mám představit.
    Soudit se určitě nechceme, ale s tím zaměstnancem je těžká domluva, že má mít posudek od závodního lékaře moc nechápe.
    Chtěla jsem se ještě zeptat, když nyní marodí a už má překročenou podpůrčí dobu, nevyplácí se mu dávky nem.pojištění, můžu brát neschopenku jen jako podklad pro omluvenku? Nebo mu tam můžu dát absenci, z toho důvodu, že už nemá nárok na marození a na základě toho ho třeba vyhodit?

• 17. 12. 2009 10:12

pája

>
    >
    >Díky, nevěděla sem, co si pod správním úřadem, který
    >lékařský posudek přezkoumává, mám představit.
    >Soudit se určitě nechceme, ale s tím zaměstnancem je
    >těžká domluva, že má mít posudek od závodního lékaře
    >moc nechápe.
    >Chtěla jsem se ještě zeptat, když nyní marodí a už má
    >překročenou podpůrčí dobu, nevyplácí se mu dávky
    >nem.pojištění, můžu brát neschopenku jen jako podklad pro
    >omluvenku?
    Určitě ano
    Nebo mu tam můžu dát absenci, z toho důvodu,
    >že už nemá nárok na marození

O "Nároku" na marodění,jak píšete, musí rozhodnout jedině ošetřující lékař.a na základě toho ho
    >třeba vyhodit? no to snad ani ne.

• 17. 12. 2009 10:15

all (neregistrovaný)

Co takhle se domluvit a místo okamžitého zrušení, ukončit PP dohodou ?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).