Re: okamžité zrušení pracovního poměru
1. § 56 a) uvádí: lékařský posudek zařízení závodní preventivní péče nebo rozhodnutí příslušného správního úřadu, který lékařský posudek přezkoumává - ta rekomandace toto nesplňuje,ne?
Výklad pojmu: Rekomandace znamená obecná doporučení nevhodných prací nebo pracovních kritérií pro občana posouzeného v řízení o přiznání částečné invalidity. Posudkový lékař se nevyjadřuje ke konkrétní práci.
2. zaměstnanec může udělat cokoliv uzná za vhodné, je otázka, zda je to právně obhajitelné a to může rozhodnout jedině soud, Váš postup se musí řídit § 70 a násl. ZP.
Díky, nevěděla sem, co si pod správním úřadem, který lékařský posudek přezkoumává, mám představit.
Soudit se určitě nechceme, ale s tím zaměstnancem je těžká domluva, že má mít posudek od závodního lékaře moc nechápe.
Chtěla jsem se ještě zeptat, když nyní marodí a už má překročenou podpůrčí dobu, nevyplácí se mu dávky nem.pojištění, můžu brát neschopenku jen jako podklad pro omluvenku? Nebo mu tam můžu dát absenci, z toho důvodu, že už nemá nárok na marození a na základě toho ho třeba vyhodit?
>
>
>Díky, nevěděla sem, co si pod správním úřadem, který
>lékařský posudek přezkoumává, mám představit.
>Soudit se určitě nechceme, ale s tím zaměstnancem je
>těžká domluva, že má mít posudek od závodního lékaře
>moc nechápe.
>Chtěla jsem se ještě zeptat, když nyní marodí a už má
>překročenou podpůrčí dobu, nevyplácí se mu dávky
>nem.pojištění, můžu brát neschopenku jen jako podklad pro
>omluvenku?
Určitě ano
Nebo mu tam můžu dát absenci, z toho důvodu,
>že už nemá nárok na marození
O "Nároku" na marodění,jak píšete, musí rozhodnout jedině ošetřující lékař.a na základě toho ho
>třeba vyhodit? no to snad ani ne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.