Re: Odškodnění pracovního úrazu
asi jste něco porušila
měla jste všechny předepsané prac. pomůcky? (např. ochr. rukavice apod.)
pokud budete mít krácené odškodnění, potom se toto krácení bude týkat i bolestného apod.
pokud byste třeba za několik měsíců např. byla opět na neschopence z důvodu tohoto prac. úrazu (např. operace), potom by se krátilo odškodnění stejnou částkou jako nyní
>>Po měsíci a půl mi přišel dopis od zaměstnavatele že
>>mi bude kráceno odškodnění na 35% až 50% ušlého
>>výdělku
>>a že přesná výše krácení bude stanovena po návratu do
>>zaměstnání na Odškodňovací komisi při mé účasti.
>>Nikdy
>>jsem pracovní úraz neměla a tak nevím co mě čeká a
>>ani
>>nevím jak se zachovat v situaci kdy budu vědět že
>>krácení není opodstatněné. Děkuji za jakoukoliv radu.
>
>asi jste něco porušila
>měla jste všechny předepsané prac. pomůcky? (např.
>ochr. rukavice apod.)
>pokud budete mít krácené odškodnění, potom se toto
>krácení bude týkat i bolestného apod.
>pokud byste třeba za několik měsíců např. byla opět na
>neschopence z důvodu tohoto prac. úrazu (např.
>operace), potom by se krátilo odškodnění stejnou částkou jako
>nyní
Spíše si myslím že tam bude důvod krácení kvůli tomu že u stroje byl podnožník který všichni používáme místo schůdků. Na poradě s manažerem jsem právě na tento nedostatek poukázala aby se k tomuto stroji schůdky pořídili a nestalo se tak a bohužel po nějaké době co jsem na toto upozornila jsem na to doplatila vyvrtnutím kotníku.
Pokud je o tom zápis, že jste na toto upozorňovala, tak ho předložte (nebo ho požadujte předložit). Pokud by tam schůdky byly, ale zam-ci je nepoužívali , potom to může být důvodem ke krácení, ale pokud tam prokazatelně schůdky nebyly, pak (dle mého názoru) je vina na straně zam-tele a neměla byste být za to krácena
Třeba je důvodem krácení něco jiného, ale to by Vám měli na té schůzce říci a také by to mělo být písemně zaznamenáno (důvod krácení).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.