Re: služba do 3.země-místo plnění nově
děkuji za vyjádření k mému dotazu, doufám tedy že je to osvobozeno, ale radši budu ještě pátrat :)...k vašemu dotazu..... na onom školení nám bylo taky sděleno, že pokud přepravujeme třeba pro američana, tak platí jak píšete §9 odst 1, tedy reverse a už se o nic nestaráme. V §10k musí být splněny obě podmínky - firma -příjemce služby musí být plátce dph v ČR a spotřebuje službu v ČR- potom bude zdaněno v ČR... jsem z toho taky trochu jelen ale myslím, že váš případ bude bez dph :)....zmiňujete nějaký článek, jestli je na netu, můžete mi napsat odkaz ?
moc děkuji....ten článeček....stáhla jsem si to z netu..je to v pdf...takže Vám to jedině mohu poslat e-mailem, pokud ho budete chtít napsat. Bylo to ještě v počátcích, kdy nebylo úplně jasné, zda novela bude...ale já, když už jsme na něco narazila, ukládala jsem si to do složky a pak četla a četla....a trochu byla jelen. Teď jsem si myslela, že už skoro jelen nejsem...no a vidíte....Pokud budete chtít poslat ten článek (zas tak světoborný není), tak Vám ho pošlu (ale asi až zítra-už dneska končím.) Mějte se fajn.
:-) no tak teď jste to vyjádřila úplně přesně...příští rok nám t zase určitě změní. No ale zase nás to udržuje stále ve střehu :-). Ještě jednou děkuji za osvětlení toho paragrafu 10k) část věty: "a která je zároveň plátcem" jsem po prvním přečtení nějak ignorovala a tak mě to stále mátlo. Mějte se hezky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.