Re: Sleva na pojistném
To si snad děláte legraci, že ? Snad víte, že dovolená se může proplácet jen při skončení pracovního poměru. Zaměstnankyně si může požádat o čerpání dovolené, nikoli o proplacení. Zkuste si aspoň přečíst zákoník práce nebo pohledat zde v historii, kde je to řešeno takřka denně.
Legraci si nedělám,vím samozřejmě o tom,že si musí čerpat mezi MD a RD.Zákoník práce jsem četla,ale zaměstnankyně trvá na proplacení,že si našla,že na to nárok má a souhlasí s ní i její zaměstnavatel,tedy i můj,já s tím samozřejmě nesouhlasím,ale poraďte tedy co v tomto případě,jak tedy postupovat??Několikrát jsem upozorňovala na to,že na to opravdu nárok nemá i přes to na mě naléhají.
Pozor, abysta pak při kontrole mezd- chodí kontrolovat
UP, IP a nevím ještě kdo další, protože se "ruší" některá místa
a samozřejmě, že státní zaměstnanec nemůže zůstat nezaměstnaný, tak se zřídí další zbytečné teplé místečko.
Ale k tomu Vašemu problému, když šef trvá na svém rozhodnutí,
tak mu to odečtětě z jeho mzdy a Vy si to udělejte "papírově"
podle platných zákonů,protože při kontrole Vy budete zodpovídat své kroky a postupy a případné penále - nebudete muset zaplatit Vy??!!!
No pokud vám to vyjde tak, že dovolenou může čerpat po MD před RD, tak jen změníte její žádost - místo proplacení napíšete čerpání dovolené a pro ni se jinak nic nezmění. Pokud s tím zaměstnavatel souhlasí, tak mu ani nebude vadit, že po dobu její řádné dovolené, pokud za ni má zástup, tak na jedno místo bude mít vlastně 2 pracovníky. Horší, pokud už je na RD.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.