Re: nárok na PPM - důležité!
Paní Aleno, je mi líto, ale paní z OSSZ má pravdu. Dle § 15 odst. 2 ZNP -...... ustanovení odstavce 1 části věty druhé za středníkem platí zde obdobně. To znamená .... pokud však pojištění trvalo kratší dobu, činí ochranná lhůta jen tolik kalendářních dnů, kolik dnů pojištění trvalo.
Vzhledem k tomu, že jste v době ukončení původního PP k 28.2.09 nebyla gravidní, nelze ani použít zastavení běhu OL z tohoto původního PP.
Některé články v novinách, se bohužel nezakládají na pravdě. tento Váš je toho příkladem.
Mně právě přinesl náš zaměstnanec, jehož manželka tu pracovala loni v červnu asi 14 dní, žádost o MD s tím, že mu na sociálce řekli, že na MD má nárok (v roce 2008 pracovala 10 měsíců). Tak jsme z toho jelen - že by něco platilo na některé sociálce a něco ne?
No, překvapuje mě to.. a čím dál víc.. člověk pracuje, odvádí státu všechno co po něm chce..a stát nás odírá kde může!! Docela by mě zajímalo jak to dělá naše utiskovaná menšina..ti si dupnou a mají všechno, jen aby měli úředníci klid..
Já jako svobodná matka nemám nárok na nic.. a tak se nedivte, že mě štve, že někdo mateřskou dostane a někdo ne - ikdyž jsou to podobné - ne-li stejné případy!!!
Nezoufejte, ta paní ji taky nedostane. Uvedla jsem to na OSSZ na pravou míru - zavolala jsem tam a poptala se na vysvětlení příslušného § v souvislosti se zaměstnáním té naší bývalé zaměstnankyně a po chvilce koktání jsme se dobrali stejného výsledku - rodičák. Zdá se, že ani na sociálce úřednice nevědí, co říkají, co namluví neznalým.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.