Re: Změna výplatního termínu
její
Já bych jako zaměstnanec trval na dodržování PS nebo na změně dodatkem. Tady jasně vidíte, jak nevýhodné je třeba výplatní termín dávat do PS, to si jen zakládáte na problém. Výpl.termín musí určit zam-tel tak ho určí a může ho dle potřeby i změnit, ale ne do PS, to je na problém. Já bych to dodatkem z PS vyhodil úplně.
V době, kdy vznikala firma tu bylo 15 zaměstnanců, to bylo před 20 lety, dnes je jich tu přes sto a dodržení výplatního termínu dá pěkně zabrat. Já jsem tu na pozici mzdové teprve 3 roky. Když firma začínala, tak asi nepočítali s tím, že se tak rozroste. Jak můžu udělat dodatkem vyloučení výplatního termínu ze smlouvy, to jde? Jde udělat jenom změna ne?
>
>V době, kdy vznikala firma tu bylo 15 zaměstnanců, to
>bylo před 20 lety, dnes je jich tu přes sto a dodržení
>výplatního termínu dá pěkně zabrat. Já jsem tu na
>pozici mzdové teprve 3 roky. Když firma začínala, tak asi
>nepočítali s tím, že se tak rozroste. Jak můžu udělat
>dodatkem vyloučení výplatního termínu ze smlouvy, to
>jde? Jde udělat jenom změna ne?
To není nic proti Vám ani proti počtu zaměstnanců, to je blbost autora prac.smlouvy.Počet zaměstnanců na to nemá vliv.
Máte-li na starosti i personalistiku, tak dejte do dodatku- musí ho schválit i zaměstnanci- ujednání:
Bod xy (který určoval výpl.termín) se dohodou účastníků ruší a nahrazuje se textem:
" Výplatní termín určuje zaměstnavatel v souladu s ustanovením zákoníku práce v platném znění a je povinen s ním vždy seznámit všechny zaměstnance".
Pak tam dáte účinnost dodatku, podepíše i zaměstnanec a tím už nebude výpl.termín v PS sjednán jako závazný azam-tel ho určí jednostranným rozhodnutím, se kterým seznámí zaměstnace, v případě potřeby ho může změnit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.