Re: Vydej stravenek
Ano bohužel je to tak, ale setkala jsem se se spoustou firem, které dávají stravenky pozadu (a nejednalo se o žádné malé podniky)... I já bohužel přišla a bylo to zavedeno špatně (musím se přiznat, že v tom pokračuji). Myslím, že by mi těžko dokazovali který den jsem jim to přesně dala...
Ale pokud můžete volit pochopitelně doporučuji vydávat dopředu :o)
Diky za vsechy odpovedi, taky to tak delam po me predchudkyni....... vydavam stravovaci poukazy az po....... take jsem si zjistila, ze skoro kazda duha, treti firma postupuje jako ja........ je tim porusovan zakon? Napiste mi podlektereho zakona se toto ridi - jsem v tom nova a chtela bych mit jasno.....diky
Jo o tom jsem taky neco slysela, ale vemte si, co kdyz ty stravenky nepozivaji na obedy........proste jen na nakupy.........
v podstate jim je jedno jestli dostanou stravenky o mesic drive nebo pozdeji....... platnost nevyprsi, ani ke konci roku, protoze od rijna uz davaji do konce pristiho roku.......
Poradte mi proim s tim zakonem, podlektereho bych se mela ridit. Jak rikam, jsem v tehle praxi uplny novacek, do vseho se teprve rozkoukavam.......
Ktery zakon upravuje stravovaci poukazy?
Diky.
Je třeba stanovit vnitřní předpis např.
Poskytování stravenek XXX zaměstnancům se řídí příslušnými ustanoveními zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, a zákonem č. 262/2006 Sb., zákoníku práce.
Stravenky XXX se poskytují vlastním zaměstnancům za splnění následujících podmínek:
• za každou odpracovanou směnu, která trvá minimálně 3 hodiny, má zaměstnanec nárok na 1 stravenku
• nominální hodnota 1 stravenky je ............ Kč
• zaměstnanec souhlasí se srážkou ze mzdy v celkové hodnotě poskytnutých stravenek násobené .....….. %
• stravenky se poskytují na měsíc dopředu, nárok v dalším měsíci bude krácen dle počtu skutečně odpracovaných směn za uplynulý měsíc
Datum vydání:
Platnost:
Schválil:
Daň. uznatelnost dle §24/2/j/4 ... "příspěvek na stravování" - pokud dáváte zpětně, jedná se o příspěvek ZA stravování a dle výkladů nelze uznat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.