Vlákno názorů k dotazu Přebrání účetnictví od EvaC - Re: přebrání účetnictví I já se připojím k diskuzi...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 4. 2010 11:34

EvaC (neregistrovaný)

Re: přebrání účetnictví
    I já se připojím k diskuzi - také jsem přebírala účto v katastrofálním stavu. Dělala to jedna paní, která asi na daňovou evidenci možná může být dobrá, ale podvojko jí nic neříkalo, a že by měla řešit nějaké inventarizace? Udělala prostě sjetinu z programu /který ani neměla aktualizovaný, takže u DPH měla ještě 22 a 5 - prostě děs běs. Naštěstí v šanonech byly založeny aspoň výpisy účetního deníku, že jsem měla šanci to postupně nějak rozklíčovat, ale byla to fuška. Majitel sro mi sice nezaplatil za tu rekonstrukci tolik kolik bych si představovala, ale uznal, že jsem s tím měla práci navíc a kompenzoval mi to jinak.
    Také jsem tam našla plno nesprávností, dala to dohromady a po dohodě s majitelem jsme podali opravná přiznání - byla to sice práce, pak i kontrola z FÚ, ale výsledek stál za to - vše bylo konečně OK a nemusím mít strach, že někde něco vyplave a bude to na mě, že já jsem to špatně udělala.
    Takže asi záleží na přístupu majitelů, ochotě účetních a vzájemné spolupráci.

• 21. 4. 2010 11:49

Ni (neregistrovaný)

Re: přebrání účetnictví
    abych pravdu řekla, také tak trochu kontrolu očekáváme, protože během měsíce podává bývalá účetní druhé dodatečné....a docela bych jí i uvítala. Ať si zkontrolují můj kus, jejich kus :-)

Tohle ale účtoval účetní firma, která si také v minulosti chtěla nechat dělat ISO :-)
    protože já jsem OSVČ - jsem prý účetní od plotny. I takové věci jsem musela snést, ale snesla jsme to s přehledem a vlastně jsem docela ráda, kolik chyb jsme objevila, že jsme jim dala najevo, že to s tou plotnou nebude tak horké. I když mě o už také stálo moc sil.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).