Re: chyba je jinde - členění DPH
Chyba je úplně jinde. Máte pravděpodobně chybné členění DPH.
V roce 2008 byl jiný formulář DPH a aby to tam vstupovalo, musíte mít např. xPD, důležité je to x, protože to určuje, že se to zahrnuje do r 2008 pro DPH.
Rekonstrukce účetnictví v Pohodě je poměrně složitá.
Re: Pohoda rekonstrukce účetnictví DPH
Ještě. účtovat musíte s daty roku 2008. Nejlépe vždy k poslednímu dni v měsíci. Zdanitelná plnění opisujete z faktur.
Myslím, že v roce 2008 nešlo pouze zadat datum přijetí dobropisu odlišné od data zdanitelného plnění.
Rekonstrukci v Pohodě jsem dělala i pro i s rok 2007 i 2008.
Dobrý den, děkuji oboum za rady, nejspíš už vím, kde je zrada, je to v tom členění DPH, bylo mi řečeno, že nikdy nesmím dát členění s X na začátku, to se mi označí až při uzavření DPH v daném kvartálu nebo měsíci. Nevím jestli budu vše nyní měnit, je toho opravdu hodně. Raději to možná vypočítám z výstupů, které jsou snad správně. Jinak to že je rekonstrukce v Pohodě náročná vím, proto jsem si nechala založit novou účetní jednotku a všechny doklady jsem zadala znova. Možná byste mi ještě poradili, kam zadat počáteční stavy, jsou na dvou místech a trochu netuším, jaký je v tom rozdíl. Děkuji Nováková
ke změně předkontace .... x.
Existuje v rámci administrátorských práv fce, která hromadně změní
a nahradí údaj.Např. zamění předkontaci PD za xPD.
Takže s trochou opatrnosti při výběrech to lze jednoduše změnit.
Je otázka počátečních stavů - salda nebo výkazů.
Pokud máte založenou novou účetní jednotku - zadáváte počáteční stavy účtů a současně musíte natypovat i výkazy minulého roku a to z toho důvodu, že by se vám neobjevily údaje v rozvaze ve sloupci minulé účetní období.
Úprava záznamů - členění
Nejprve udělejte zálohu - zaarchivujte
Musíte být přihlášená jako administrátor nebo uživatel se všemi právy
vyberete např. ve fakturaci - výběrem např. všechny, které mají v členění DPH PD.
Po výběru provedete - stoupnete si na lištu záznam, editace, upravit vše, a najede tabulka kde v levé části napíšete PD, v pravé části dáte xPD a provedete akci. Funguje to stejně jako v excelu najdi a nahraď
Pozor, akce je nevratná, takže pečlivě po etapách udělat
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.