Re: Pohoda rekonstrukce účetnictví DPH
Tak to fakt nevím, jediné co mne napadá že byste poslala zálohu a já bych se podíval, co tam máte špatně.
Re: chyba je jinde - členění DPH
Chyba je úplně jinde. Máte pravděpodobně chybné členění DPH.
V roce 2008 byl jiný formulář DPH a aby to tam vstupovalo, musíte mít např. xPD, důležité je to x, protože to určuje, že se to zahrnuje do r 2008 pro DPH.
Rekonstrukce účetnictví v Pohodě je poměrně složitá.
Ještě. účtovat musíte s daty roku 2008. Nejlépe vždy k poslednímu dni v měsíci. Zdanitelná plnění opisujete z faktur.
Myslím, že v roce 2008 nešlo pouze zadat datum přijetí dobropisu odlišné od data zdanitelného plnění.
Rekonstrukci v Pohodě jsem dělala i pro i s rok 2007 i 2008.
Dobrý den, děkuji oboum za rady, nejspíš už vím, kde je zrada, je to v tom členění DPH, bylo mi řečeno, že nikdy nesmím dát členění s X na začátku, to se mi označí až při uzavření DPH v daném kvartálu nebo měsíci. Nevím jestli budu vše nyní měnit, je toho opravdu hodně. Raději to možná vypočítám z výstupů, které jsou snad správně. Jinak to že je rekonstrukce v Pohodě náročná vím, proto jsem si nechala založit novou účetní jednotku a všechny doklady jsem zadala znova. Možná byste mi ještě poradili, kam zadat počáteční stavy, jsou na dvou místech a trochu netuším, jaký je v tom rozdíl. Děkuji Nováková
ke změně předkontace .... x.
Existuje v rámci administrátorských práv fce, která hromadně změní
a nahradí údaj.Např. zamění předkontaci PD za xPD.
Takže s trochou opatrnosti při výběrech to lze jednoduše změnit.
Je otázka počátečních stavů - salda nebo výkazů.
Pokud máte založenou novou účetní jednotku - zadáváte počáteční stavy účtů a současně musíte natypovat i výkazy minulého roku a to z toho důvodu, že by se vám neobjevily údaje v rozvaze ve sloupci minulé účetní období.
Úprava záznamů - členění
Nejprve udělejte zálohu - zaarchivujte
Musíte být přihlášená jako administrátor nebo uživatel se všemi právy
vyberete např. ve fakturaci - výběrem např. všechny, které mají v členění DPH PD.
Po výběru provedete - stoupnete si na lištu záznam, editace, upravit vše, a najede tabulka kde v levé části napíšete PD, v pravé části dáte xPD a provedete akci. Funguje to stejně jako v excelu najdi a nahraď
Pozor, akce je nevratná, takže pečlivě po etapách udělat
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
8. 6. 2010 19:48
Dobrý večer všem,
mám velkou prosbu. Dělám kompletní rekonstrukci účetnictví roku 2008 v systému Pohoda. Mám zadané veškeré doklady. Problém je v tom, že když jsem dala vytvořit kvartální DPH - vyleze mi nulové přiznání, ani není vypočtené v úvodní tabulce. V tiskových sestavách je přehled dokladů, ale díky účtování zpetně mi každý doklad vyskakuje jako doklad se špatným datem. Mohu to ručně vypočítat (což stejně udělám), ale trochu jsem se vyděsila jestli vůbec sestavám můžu věřit - třeba i těm, které zobrazují podklady k DPPO. Pokud máte zkušenosti prosím o radu. Děkuji Nováková