Vlákno názorů k dotazu Dohoda o provedení práce nebo o činnosti od xy5 - Re: dohoda o provedení práce nebo o činn a...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 6. 2010 13:17

xy5

Re: dohoda o provedení práce nebo o činn
    a to jste vyčetla kde, že když někdo má podepsané daň.prohl., že se nedaní?
    Samozřejmě se daní, ale má nárok na slevu na poplatníka, příp. na studenta (pokud doloží) a pak může vyjít záloha na daň nulová, ale daní se.
    Rozdíl mezi DoPČ a DoPP najdete v § 75 + 76 Zák.pr.. Pokud se nebude u DoPČ jednat o ZMR, potom musíte srazit SP, ZP, daň, z DoPP se sráží jen daň.

• 16. 6. 2010 13:37

Michaela64 (neregistrovaný)

Tím, že se nedaní jsem myslela, že se s touto částkou vejde do slev. špatně jsem to napsala. Spíše se mi jednalo o to, zda může být zaměstnaná na dohodu o provedení práce celých 10 měsíců. Byla jsem na kontrole na OSSZ a při kontrole uzavřených dohod o provedení práce mi bylo sděleno, že práce, které jsou opakující - stejné každý měsíc a přesto se vejdou do 150 hodin, tak že by ale měla být uzavřena dohoda o činnosti. Ale nikde v zákoně jsem toto řčení nenašla.

• 16. 6. 2010 13:41

xy5

to platilo ve starém Zák.práce, nyní už může být opakující se činnost
    aby to nebylo napadnutelné kontrolními orgány (OSSZ, ZP), potom by měla být odměna přibližněš v takové výši jako byste tuto práci platili ostatním zam-cům na této pozici

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).