Re: ŘD a svátky
Pokud bude mít ve dnech 5.a 6. 7. v docházce vypsanou a skutečně zaplacenou za tyto dny mzdu, tak potom podle mne nesplní podmínku čerpání dovolené bezprostředně po ukončení mateřské dovolené. Ona si požádala správně o čerpání dovolené od 1.7. a musí být tedy dovolená čerpána skutečně od 1.7.
To že připadl svátek na dobu čerpání dovolené, znamená pouze to, že tyto dva dny se jí neodečtou z celkového nároku a bude tedy skutečně čerpat dovolenou ještě 2. a 3. 8.2010. To je můj názor. Navíc jí neušla žádná mzda v důsledku svátku, tak že jí nepřísluší náhrada mzdy za svátek v podobě nekrácené mzdy, případně náhrady mzdy za svátek průměrem.
Re: ŘD a svátky
Omluva, teď mi docvaklo, že nástup na dovolenou je od 1.7. ale svátky jsou až 5.a 6.7, tak, že nárok na dovolenou je bezprostředně po MD, ale to ostatní platí. Nemůže mít čerpání dovolené přerušené mzdou,tedy pokud není žádost o čerpání dovolené rozdělena na dny před svátky a na dny po svátcích.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.