Re: Výpověď ve zk.době a nemocenská
A jak omluvil tu středu? Asi je to vykuk, zjistěte u lékaře, co ho skolilo. Zajděte k němu každý den na kontrolu, pokud zjistíte porušení (nebude doma ani u lékaře), sepíšete protokol, zašlete lékaři, sociálce a pokrátíte nebo nevyplatíte náhradu
Na středu mi řekl jen, tak mi tam napište neplacené volno. Skolila ho bolest zad, takže doktor mu v pohodě napíše nemocenskou. Jinak by měl na tu náhradu nárok? Ukončení pracovní smlouvy bylo vystaveno dne 18.8. ale poslaný byl až 20.8., zkoušeli jsme se mu dovolat, co s ním je ale nezvedal telefon, tak jsme se rozhodli ukončit PP
No a když jsem se ptala na sociálce, tak mi odpověděli takto:je-li to tak jak píšete tak zaměstnanec nemá nárok na náhradu mzdy /vyplácí se jen za dobu trvání pracovního poměru-první 3 prac. dny bez náhrady/ a náleželo by mu jen nemocenské z ochranné lhůty od 15kal. dne od nás.
>>>>>Dobrý den, náš zaměstnanec nepřišel tři dny do
>>>>>práce(středa,čtvrtek,pátek) v pátek jsme mu poslali
>>>>>poštou
>>>>>ukončení pracovní smlouvy ve zkušební době k 20.8.,
>>>>>on
>>>>>dnes 23.8. donesl nemocenský lístek, který byl
>>>>>vystavený 20.8. ale pracovní neschopnost je už od
>>>>>19.8. Jak je
>>>>>to správně, má nárok na náhradu mzdy za prvních 14
>>>>>dní
>>>>>nebo až na nemocenskou od OSSZ od 15.dne?
>>>>>
>
>No a když jsem se ptala na sociálce, tak mi odpověděli
>takto:je-li to tak jak píšete tak zaměstnanec nemá
>nárok na náhradu mzdy /vyplácí se jen za dobu trvání
>pracovního poměru-první 3 prac. dny bez náhrady/ a
>náleželo by mu jen nemocenské z ochranné lhůty od 15kal. dne
>od nás.
Jde o způsob, jakým jste na OSSZ položila otázku. Pokud jste jim řekla, že pracovní poměr byl ukončen, odpověděli Vám správně. Ale vy spíše řešíte otázku, zda můžete v době pracovní neschopnosti ukončit se zaměstnancem pracovní poměr. A to podle §66 ZP nemůžete. Až po uplynutí prvních 14ti KD PN.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.