Re: CO kryty v budovách
Tuším by Vám mohli poradit na Vašem městském úřadě, co se týče režimu krytů.
Mají jich taé spoustu v majetku a žádali snad po ministerstvu obrany, aby některé byly vyřazeny z evidence krytů a mohli je prodat třeba jako sklady. V našem domě je nabízeli k prodeji. Jistě budou vědět i další věci, na které se tážete.
Teď jsem na vážkách....jak se vůbec obecně eviduje, pokud je pod budovou vybudován nějaký podzemní sklad ? Je to samostatné stavební dílo nebo jde o součást budovy ? Jde o jedno nebo o dvě inventární čísla majetku se samostatným režimem odepisování ? Záleželo by na tom, zda existuje přímo z budovy nějaké komunikační propojení do daného skladu ?
Domnívám se, že pokud Vám patří i budova nad krytem (skladem), musí se odepisovat současně s budovou bez ohledu na přístup do něho.
Proč zvláštní režim odepisování? Je něco takového v zákoně? Ničeho jsem si nevšimla.
Jinak asi postupuje někdo, kdo koupil jen kryt (jako sklad) a nad jsou např. byty. Pak pochopitelně má samostatné inv. číslo jen na ten sklad.
Mám knihu od M.Skály, kde se píše, že za součást stavby se považují i přístavby, pokud jsou s původní stavbou provozně propojeny - a za provozní propojení se považuje komunikační propojení(dveřmi, chodbou), za provozní propojení se nepovažuje pouhé propojení instalační(elektřina, voda, plyn).Pokud nový stavební objekt nesplňuje podmínky provozního propojení , není součástí původní věci, ale novou věcí samostatnou....Proto jsem začal uvažovat nad tou samostatností podzemní stavby...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.