Re: Potřeba ukončit pracovní neschopnost
Důvodem k ukončení pracovní neschopnosti zásadně není sehnání nové práce, nýbrž změna zdravotního stavu. Lékař vám jistě napsal datum další kontroly a věděl, že po dobu jeho nepřítomnosti schopna nebudete, protože jinak by vás odkázal na zastupujícího lékaře. Pokud jste měla neschopenku "jen na oko" je to vaše chyba a váš problém, že jste podváděla ohledně svého zdravotního stavu.
Opravdu se jedná o řádné ukončení. Byla jsem na dlouhodobém léčení a nyní jsem byla z ústavu propuštěna. Tak jako tak bych byla na úřadě práce, jenom jsem nepředpokládala, že mi podaří práce sehnat tak rychle. Kontrolu s lékařem jsem měla domluvenou tak, že jej navštívím, až opustím léčebnu. Bohužel teď ho nemohu sehnat a žádný odkaz na zastupujícího lékaře mi nedal. Neschopenku můžu ukončit okamžitě. V mém případě nešlo o podvod, ale dlouhodobé léčení.
V tom případě se zkuste obrátit na svou zdravotní pojišťovnu, možná by vám mohli poradit, kdo uvedeného lékaře zastupuje. Nebo zkuste se zeptat i svého obvodního lékaře, možná vám poradí, na koho se obrátit. Jinak je divné, že by lékař neměl vyvěšeno oznámení, kdo jej v akutních případech v době dovolené zastupuje, není tam třeba aspoň sestra ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.