Re: Potřeba ukončit pracovní neschopnost
Důvodem k ukončení pracovní neschopnosti zásadně není sehnání nové práce, nýbrž změna zdravotního stavu. Lékař vám jistě napsal datum další kontroly a věděl, že po dobu jeho nepřítomnosti schopna nebudete, protože jinak by vás odkázal na zastupujícího lékaře. Pokud jste měla neschopenku "jen na oko" je to vaše chyba a váš problém, že jste podváděla ohledně svého zdravotního stavu.
Opravdu se jedná o řádné ukončení. Byla jsem na dlouhodobém léčení a nyní jsem byla z ústavu propuštěna. Tak jako tak bych byla na úřadě práce, jenom jsem nepředpokládala, že mi podaří práce sehnat tak rychle. Kontrolu s lékařem jsem měla domluvenou tak, že jej navštívím, až opustím léčebnu. Bohužel teď ho nemohu sehnat a žádný odkaz na zastupujícího lékaře mi nedal. Neschopenku můžu ukončit okamžitě. V mém případě nešlo o podvod, ale dlouhodobé léčení.
V tom případě se zkuste obrátit na svou zdravotní pojišťovnu, možná by vám mohli poradit, kdo uvedeného lékaře zastupuje. Nebo zkuste se zeptat i svého obvodního lékaře, možná vám poradí, na koho se obrátit. Jinak je divné, že by lékař neměl vyvěšeno oznámení, kdo jej v akutních případech v době dovolené zastupuje, není tam třeba aspoň sestra ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
10. 9. 2010 21:43
Dobrý večer všem, prosím o radu, jak postupovat v případě, že jsem byla zaměstnána na dobu určitou do 30.6., ale již v této době jsem byla na neschopence až dosud. Nyní jsem sehnala novou práci, do které mám nastoupit 15.9., ale stále jsem na neschopence a nyní nemůžu dohnat lékaře, který mi neschopenku vystavil. Nejspíše je stále na dovolené. Pozn: jedná se o odborného lékaře.
Děkuji moc za odpovědi
Radka