Re: Zaměstnanec na nemocenské a ukončení
Tak jsem to původně myslela, zrušit PP ve zkušební lhůtě k datu 6.10.(mám pocit, že do zkušebky se nezapočítáva právě ta nemocenská a PP můžu ukončit kdykoliv i v době nemoci), známá účetní mi ale tvrdí, že nemůžu zrušit PP, když je ještě nemocný, ale sama tápala k jakému dni ten PP ukončit.
Proč si místo poslouchání keců známé raději nepřečtete zákoník práce ? Tam byste zjistila, že doba nemoci se do zkušební doby nezapočítává, tudíž o dobu nemoci se zkušební doba prodlužuje. Taktéž byste se tam dočetla, že zaměstnavatel nesmí ve zkušební době zrušit pracovní poměr v prvních 14 dnech nemoci. Tudíž, jestliže marodí od 9.6., tak jste (pokud umím sčítat) od 23.6. klidně mohli pracovní poměr ve zkušební době zrušit kdykoliv.
V době trvání nemoci nesmíte dát výpověď, nikoli zrušit PP ve zkušební době.
Nemám čas pročítát zákoníky, než bych našla odpověď na můj problém, tak je jednodušší zeptat se té účetní (mmch není to žádný fušer dělá účetní 10 let 6 firmám ) a případně, když se mi nezdá odpověď, poptám se tady.
Každopádně vám děkuji za odpověď, moc jste mi pomohl, ten PP tedy zruším ve zkušební době, bude to nejjednodušší řešení. Naďa
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.