Re: Záloha na mzdu a exekuce - pro ...
Také se mi to nezdá, zatím jsem se s exekucí doručenou mezi termínem zálohy a dobírky nesetkal a nemusel ji řešit. Na netu jsem zatím vygooglil článek z 16.dubna 2010 (http://www.ceskenoviny.cz/paragrafy/zpravy/jak-na-srazky-ze-mzdy-zvlaste-pri-exekuci-cast-4-/457918):
Vyplácí-li plátce mzdy měsíční mzdu nadvakrát (jako zálohu a vyúčtování – tzv. dobírku), může přiměřené srážky provést povinnému již ze zálohy. Výplatu srážek oprávněnému provede však vždy až po uplynutí příslušného měsíce. Je-li nařízení výkonu rozhodnutí doručeno zaměstnavateli až po tom, kdy již byla část měsíční mzdy povinnému vyplacena, nepřihlíží se k provedené výplatě a srážky se provedou tak, jakoby povinný měl za celý měsíc právo jen na mzdu, která mu ještě vyplacena nebyla.
Re: Záloha na mzdu a exekuce - pro ...
Ano,to se píše i v OSŘ, to je mi jasné, i když si nedovedu dost dobře představit,jak bych toto prováděla fyzicky. Z OSŘ mi nic takového, co školitelka (velmi dobrá ing.Klímová) tvrdila, nevyplývá, dokonce mi to přijde i nesmyslné. Ona brala zúčtování zílohy na mzdu jako srážku, já bych to za srážku nepovažovala. Děkuji za reakci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.