Re: špatný průměr
Záleží na tom, kolik máte zaměstnanců,kolik to je pro V8s práce. Bylo hodně svátků ,jedná se vlastně jen o doplatek náhrady.Já bych se vždycky snažila to raději srovnat v tomto čtvrtletí, ale když to nestihnete,nenervujte se. Trochu to ovlivní VZ pro případnou nemocenskou,ale to se nedá nic dělat :-). A co se týká té náhrady
v době nemoci, pokud budete zaměstnanci doplácet náhradu, projeví se Vám to i na přehledu o pojistném,kdy teprve teď v prosinci z tohoto doplatku odečtete polovinu. Jinak by Vám na to stejně při kontrole přišli, i když se jedná o malou částku. Jinak je lepší zprovodit to v prosinci, kdy se naposledy odčítá polovina náhrady z pojistného.
Re: špatný průměr
Děkuji Vám paní Jiřinko za odpověď...
Ještě se zeptám, co když bych již tu náhradu nevyplácela a polovinu na OSSZ nenárokovala a zaměstnanci vyplatila místo toho nějáké prémie?
Ještě jsem se nesetkala s tím, že by sociálka přepočítávala průměry pro náhradu mezd... No jo, je pravda, že jsem byla na kontrole pouze 2x....
Co můžou, když chci po nich méně peněz?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.