Re: dovolená
Píšete, že úraz se vám stal 1.9., to by ani na krácení nebylo. Neměl jste během roku ještě nějakou jinou nemoc, ošetřovné nebo neplacené volno? Krátí se po 100 dnech o 1/12 a za každých dalších 21 dnů o další 1/12. Krácení o 2,5 dne mi nevychází. Nevím ovšem jaký máte roční nárok. Třeba jen opravili nějakou chybu, která vznikla během roku, promluvte si se mzdovou, ona vám to vysvětlí.
takže jestli tomu dobře rozumím ,po těch 100 dnech se mi nude dovolená krátit? tak to ten §216 už neplatí ??
a ještě jeden dotaz : měl jsem si naplánovat dovolenou na tento rok naplánoval jsem si 4 týdny na červenec a 1 týden na vánoce ,a bylo mi sděleno ,že v červenci mi dají dovolenou jen dva týdny ,že víc ne může zaměstnavatel mi určovat kdy a v jakém počtu budu čerpat dovolenou ???
Ne, ten § 216 platí, za pracovní úraz se dovolená nekrátí. Jen se pokouším přijít na to, proč vám dovolenou krátili. Napadlo mne, že neuznali úraz jako pracovní a k tomu připočítali nějakou další nepřítomnost. Každý kalendářní rok se posuzuje zvlášť. Za loňský rok tedy k žádnému krácení není důvod a v letošním roce vám ještě žádný nárok na dovolenou nevznikl.
Ano, o tom, kdy budete čerpat dovolenou rozhoduje zaměstnavatel.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.