Re: Ošetřování 10 - 15den
No doktor říkal, že to nemůže vystavit takhle na jednu nemoc, že si to neriskne, tak nevím jestli máme nárok. Chtěla jsem to tak, protože dcera nejdřív antibiotika nedostala a dostala je až 9 den, takže teď bude doma další týden. Ošetřování skončilo dneska ve čtvrtek, já doktoroj říkala, že bych tedy chtěla nové ošetřování od pondělí, ale říkal, že to nejde?
No musela bych si platit ZP za ty dny neplaceného volna, to se platí, protože za ty dny by nebylo odvedeno zdravotní pojištění a zaměstnavatel by to za mě musel odvést a pak by mi to strhl z výplaty, tak se to dělá při normálním neplaceném volnu. Jedině jestli u ošetřování je to něco jiného? Můžete mi říci zákon, kde je to uvedené? Děkuji
Re: Ošetřování 10 - 15den
Nemusela byste si platit zdravotní pojištění. Ošetřování může být vystavené na tak dlouhou dobu, jak je potřeba ošetřovat. Ale placených je jen prvních 9 dní (u osamělých prvních 16 dní). Další dna ošetřovačky jsou neplacené, ale neodvádí se za ně zdravotní pojištění, není to klasické neplacené volno.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.