Vlákno názorů k dotazu Jakou odvést daň z prodeje nemovitosti od ... - Re: Jakou odvést daň z prodeje nemovitos Mohla byste...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 3. 2011 9:00

... (neregistrovaný)

Re: Jakou odvést daň z prodeje nemovitos
    Mohla byste se podělit o rozdílné názory z FÚ?

• 22. 3. 2011 9:32

V (neregistrovaný)

Jeden z názorů a domnívám se že správný, pokud použiji peníze na využití svého bydlení např. hypotéka i přesto že nemám v bytě trvalé bydliště 2 roky nemusím platit dan z příjmu ve výši 15%

Další názor vždy musímo dvést daň ve výši 15% bez ohledu na využití ... k dalšímu bydlení

Odvedu 15% bez ohledu na další využití z důvodu,že nemám trvalé bydliště v dané nem.max 2 roky nebo nevlastním nemovitost déle jak 5 let.,

Odvádím daň 15 % pouze z rozdílu mezi pořizovací a prodejní cenou.

Otázka ohledně kdo má podat dan přiznání je prozatím bez odpovědi...

• 22. 3. 2011 10:17

V (neregistrovaný)

Dobrý den,

pročetla jsem zákono dani z příjmu fyz osob,konkrértně osvobození od daně. Již nějakou představu mám.

Mám tedy již nyní pouze dotaz zda existuje nějaký výklad výrazu bydliště v souvislosti s osvobozením od daně z příjmu při prodeji nem. v souvislosti spoužitím na další bydlení a kdo by vlastně měl podat daň.přiznání ?
    Děkuji mnohokrát za odpověď.

• 22. 3. 2011 10:32

... (neregistrovaný)

A to máte z jednoho FÚ rozdílné názory? To jste se ptala ještě na vrátnici/ústředně?
    Osvobození od daně (použití na bytové potřeby...) najdete v §4/1a,b ZDP a pokud jste byt prodala se ztrátou, tak snad nemusíte řešit výši daně z příjmů. K výdajům kromě pořizovací ceny patří např. daň z převodu (§24/2ch) ZDP) - tu odvedete každopádně ve výši 3% z prodejní/odhadní (té vyšší) ceny.
    K podání přiznání: ostatní příjmy plynoucí manželům ze společného jmění manželů se zdaňují všechny jen u jednoho z nich (u vás není byt v obch. majetku jednoho z vás, to by se zdaňoval u něho). Bydlištěm se rozumí bydliště faktické, nikoli trvalé zmíněné v dotazu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).