Re: zamestnanec-dlouhodoba nemocxvypoved
kupte si ZP, ať nepíšete nesmysly.
Tazateli:
jestliže jste prokázali, že Vám skutečně odcizil firemní peníze, šlo by uvažovat o OKAMŽITÉM ZRUŠENÍ PP dle § 55/1 b),zálží naokolnostech a důkazech. Odcizení firemních peněz lze považovat z hlediska ZP za porušení povinností zvlášť hrubým způsobem.
>>>Dobrý den, mame jednoho zamestnance,ktery je ted
>>>nemocny, a vypada to ze bude dlouhodobe nemocny, nyni
>>>jsme
>>>zjistili ze nam odcizil firemni penize.
>>>Nevite zda s takovym zamestnancem muzeme okamzite
>>>rozvazat pracovni pomer?
>>>nebo mu spiš mame poslat zadost o vraceni penez a
>>>kdyz
>>>nam je nevrati tak s nim rozvazat prac.pomer az po
>>>skončeni nemocenske?
>>>
>>>poradi nekdo?
>>
>
>Tazateli:
>jestliže jste prokázali, že Vám skutečně odcizil
>firemní peníze, šlo by uvažovat o OKAMŽITÉM ZRUŠENÍ PP dle
>§ 55/1 b),zálží naokolnostech a důkazech. Odcizení
>firemních peněz lze považovat z hlediska ZP za porušení
>povinností zvlášť hrubým způsobem.
nevite prosim jaky je to paragraf v tom ZP?
no, to okam.zrušení PP jsem § uvedl, máte-li na mysli nějaké upřesnění porušení povinností zvlášť hrubým způsobem, tak to není specifikováno, záleží na zam-teli, co za takové porušení považuje a jak dalece je to schopen obhájit u případného soudního jednání o neplatnosti. sOUD vychází ze zásady, že určité jednání- jeho závažnost, intenzita, následek znamená, že nelze po zaměstnavateli spravedlivě požadovat, aby dotyčného-u Vás zloděje- i nadále zaměstnával.
omlouvám se, ja to v zákoníku práce našla hned. ale uplně mě zmátlo to ZP a myslela jsem, že se ještě něco píše v zákoně o zdravotním pojištění... v kterém jsem právě už nic k tomuto tématu nemohla najít. mě zmátlo právě to, že je ten zaměstnanec stále nemocný... na to se nepřihliží s tou vypovedi? jako že pokud je stale nemocny tak s nim nemůžu skončit prac.pomer.
>
>omlouvám se, ja to v zákoníku práce našla hned. ale
>uplně mě zmátlo to ZP
tak to jsem nechtěl Vás uvést v omyl, tady se běžně ZP používá pro zákoník práce
a myslela jsem, že se ještě něco
>píše v zákoně o zdravotním pojištění... v kterém jsem
>právě už nic k tomuto tématu nemohla najít. mě zmátlo
>právě to, že je ten zaměstnanec stále nemocný... na to
>se nepřihliží s tou vypovedi? jako že pokud je stale
>nemocny tak s nim nemůžu skončit prac.pomer.
kolegyně zlatá, vezměte si ZP, najděte § 55, pak si pročtěte vše o výpovědi, včetně zákazu výpovědi a budete mít jasno. Výpověď je něco jiníého než okamžité zrušení, ve výpovědi je zam-nec chráněn zákazem v určených případech, u okam.zrušení PP to neplatí.
Nebojte se do těch §§ začíst, není to zase nic až tak složitého.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.