Re: Výživné
Já tu mám dva typy těhle lidí, jedni jsou flinkové co mají na háku každou složenku, pak se diví (nebo spíš se ani nediví a je jim to jedno) že jim místo 200,- za popelnice nebo pokutu přijde 200,- + 8000,- exekuce - a jde to pořád dokola, absolutně NEPOUČITELNÍ a udělají to zas a zas.
Druhá skupina si naseká děti, úvěry, úvěry na úvěry, neplatí nájem, zkrátka jedou v tom ve "větším rozsahu". A ti jsou mnohem horší.
Další věc je ta, že jejich srážky řeším v době výplat již skoro celý den. Je mi jich sice některých líto, ale taky bych bylä mnohem raději, kdybych to řešit nemusela. Většinou je to jejich lemplovitost (viz popelnice).
jojo, a taky to můžou být ti, kteří si nasekali dluhy proto, že marodili, nebo přišli o práci z důvodu krachu firmy, nebo naletěli podvodníkům, nebo jejich partner se stal gamblerem,....tak je vyhoďte, ať jim seberou byty, baráky, vyhodí je na ulici, a jsou z nich bezdomovci. proč jim dávat šanci, když se snaží dělat, aby spláceli?
My jsme nikoho nevyhodili, my o zaměstnance, kteří chtějí pracovat stojíme, ale bohužel, skutečnost je taková, že ti, co mají exekuce pracovat nechtějí (protože podle jednoho z nich to nemá cenu, když jim skoro všechno stejně strhnu), takže končí s koncem doby určité nebo dohodou (protože jsme na ně hodní a nechceme jim dávat §55 za absence, krádeže apod.) Zajímalo by mě, kolik takových zaměstnanců, kteří mají exekuce a CHTÉJÍ je splatit zaměstnáváte vy, 1234?
ano, on je velký rozdíl, pokud MÚ má výplaty, kde se nemusí zabývat exekucemi nebo když má několik zam-ců, kteří mají nespočet exekucí - tito zam-ci kolikrát vydají za někokolik zam-ců "bezproblémových", exekutoři se domáhají svých práv a tak je to vlastně na MÚ, aby vše spočítala a odvedla správně, neboť by se mohlo stát, že ještě bude popotahovaná za to, že špatně exekuci vypočetla a odeslala
a pochybuji, že je MÚ ohodnocena od zam-tele navíc za to, že má vypočítávat exekuce
Také se mi nelíbí názor - "máš exekuce ? tak to tě nevezmem". Naopak, ti by měli být zaměstnáni, aby ty exekuce mohli splácet. Já mám několik takových (a jsou mezi nimi i rozvedené matky s dětmi), kteří opravdu dřou, aby mohli splácet exekuce. A kdybychom je nezaměstnali, jak by asi žili ? Ne každý je takový, že se mu dělat nechce, protože mu stejně všechno seberu (ale i takové mám). Ale bohužel, když na ty exekuce kouknete, zjistíte, že spousta z nich vznikla hlavně proto, že člověk včas neřešil to, co řešit měl. A nejvíc mě rozčílí, když mi přijde exekuce, kterou exekutor vymáhá zdravotní pojištění pro pojišťovnu. Ta přece má právo sama vydat exekuci a nemusí na tom rejžovat ještě exekutor.
ano, také jsem pro to, aby lidé byli zaměstnaní (a nejen ti, co mají exekuce) a exekuce platili
také o tom, zda bude nebo nebude dotyčný přijatý do práce, nerozhoduje MÚ, ale někdo úplně jiný
jen jsem se chtěla trochu zastat mzdových účetních, protože ty s tím mají práci a nikdo to za nic nebere a pokud nastane nějaký problém, tak to odskáče zase MÚ
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.