Re: Výživné
Já tu mám dva typy těhle lidí, jedni jsou flinkové co mají na háku každou složenku, pak se diví (nebo spíš se ani nediví a je jim to jedno) že jim místo 200,- za popelnice nebo pokutu přijde 200,- + 8000,- exekuce - a jde to pořád dokola, absolutně NEPOUČITELNÍ a udělají to zas a zas.
Druhá skupina si naseká děti, úvěry, úvěry na úvěry, neplatí nájem, zkrátka jedou v tom ve "větším rozsahu". A ti jsou mnohem horší.
Další věc je ta, že jejich srážky řeším v době výplat již skoro celý den. Je mi jich sice některých líto, ale taky bych bylä mnohem raději, kdybych to řešit nemusela. Většinou je to jejich lemplovitost (viz popelnice).
jojo, a taky to můžou být ti, kteří si nasekali dluhy proto, že marodili, nebo přišli o práci z důvodu krachu firmy, nebo naletěli podvodníkům, nebo jejich partner se stal gamblerem,....tak je vyhoďte, ať jim seberou byty, baráky, vyhodí je na ulici, a jsou z nich bezdomovci. proč jim dávat šanci, když se snaží dělat, aby spláceli?
My jsme nikoho nevyhodili, my o zaměstnance, kteří chtějí pracovat stojíme, ale bohužel, skutečnost je taková, že ti, co mají exekuce pracovat nechtějí (protože podle jednoho z nich to nemá cenu, když jim skoro všechno stejně strhnu), takže končí s koncem doby určité nebo dohodou (protože jsme na ně hodní a nechceme jim dávat §55 za absence, krádeže apod.) Zajímalo by mě, kolik takových zaměstnanců, kteří mají exekuce a CHTÉJÍ je splatit zaměstnáváte vy, 1234?
ano, on je velký rozdíl, pokud MÚ má výplaty, kde se nemusí zabývat exekucemi nebo když má několik zam-ců, kteří mají nespočet exekucí - tito zam-ci kolikrát vydají za někokolik zam-ců "bezproblémových", exekutoři se domáhají svých práv a tak je to vlastně na MÚ, aby vše spočítala a odvedla správně, neboť by se mohlo stát, že ještě bude popotahovaná za to, že špatně exekuci vypočetla a odeslala
a pochybuji, že je MÚ ohodnocena od zam-tele navíc za to, že má vypočítávat exekuce
Také se mi nelíbí názor - "máš exekuce ? tak to tě nevezmem". Naopak, ti by měli být zaměstnáni, aby ty exekuce mohli splácet. Já mám několik takových (a jsou mezi nimi i rozvedené matky s dětmi), kteří opravdu dřou, aby mohli splácet exekuce. A kdybychom je nezaměstnali, jak by asi žili ? Ne každý je takový, že se mu dělat nechce, protože mu stejně všechno seberu (ale i takové mám). Ale bohužel, když na ty exekuce kouknete, zjistíte, že spousta z nich vznikla hlavně proto, že člověk včas neřešil to, co řešit měl. A nejvíc mě rozčílí, když mi přijde exekuce, kterou exekutor vymáhá zdravotní pojištění pro pojišťovnu. Ta přece má právo sama vydat exekuci a nemusí na tom rejžovat ještě exekutor.
ano, také jsem pro to, aby lidé byli zaměstnaní (a nejen ti, co mají exekuce) a exekuce platili
také o tom, zda bude nebo nebude dotyčný přijatý do práce, nerozhoduje MÚ, ale někdo úplně jiný
jen jsem se chtěla trochu zastat mzdových účetních, protože ty s tím mají práci a nikdo to za nic nebere a pokud nastane nějaký problém, tak to odskáče zase MÚ
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
2. 6. 2011 8:05
Dobrý den, nový zaměstnanec po mě chtěl, abych mu srážela na výživné a odesílala bývalé manželce. Navíc má exekuce. K tomu, aby bylo výživné řešeno formou srážky jako při přednostní exekuci, existuje nějaký "exekuční příkaz", nebo jiný příkaz, určený nám jako zaměstnavateli, abychom mu sráželi? Pokud nepřijde nic takového, platí si sám a já srážím pouze další exekuce? Děkuji.