Vlákno názorů k dotazu Tip na slušného exekutora od hannnnak - Re: Tip na slušného exekutora Exekutorovi se vždy platí-...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 6. 2011 13:19

hannnnak (neregistrovaný)

Re: Tip na slušného exekutora
    Exekutorovi se vždy platí- je to jeho práce a že nic nevymůže - to už je jiná otázka

• 26. 6. 2011 13:21

credo (neregistrovaný)

A co nějaké podnikatelské riziko? To se to podniká, když jako dodavatel služby vím, že odměnu dostanu bez ohledu na výsledek své práce....

Pokud to správně chápu (z četby E.Ř. a vyhlášky 330) -
    1) ze zákona má exekutor nárok na úhradu nákladů spojených s exekucí, kterou věřitel uhradí v případě neúspěšného vymáhání (nejméně paušální 3500 Kč, ale klidně i více, pokud se vyúčtuje),
    2) na zákonnou odměnu nárok nemá,
    3) proto exekutoři nutí věřitele, aby podepsali smlouvu, kam zakamuflují smluvní odměnu. Já jsem si toho všiml naprostou náhodou, ono je to ve smlouvě naformulované tak, že by si té odměny člověk ani nevšiml. Každopádně se mi to nejeví etické, já také domlouvám se svými odběrateli smluvní podmínky předem a ne že je nutím dodatečně přistupovat na svoje podmínky, o kterých ani nedám vědět.

• 26. 6. 2011 20:01

osobní zkušenost (neregistrovaný)

Většinou když jeden exekutor nevymůže nic tak pro bezvýslednost soud exekuci zastaví ale to jen nahraje věřiteli ten si totiž potom podá tutéž exekuci třeba druhý den u jiného schopnějšího exekutora a všechny náklady opět přičte dlužníkovi k dluhu.Je to taková prasárnička na dlužníka který je pak v exekuci klidně do smrti.

• 26. 6. 2011 21:44

credo (neregistrovaný)

No já myslím, že soud nezastaví exekuci jentak sám od sebe (?) - návrh na zastavení může podat povinný nebo oprávněný. A když dojde k zastavení exekuce na návrh oprávněného, tak náklady exekuce zaplatí on. Takže jediný, kdo je tady vítěz, je pan exekutor, který má vždy své jisté do kapsy.... (vycházím z předpovědi, že dlužník je tzv. nemajetný - majetek šikovně uschoval, nebo aktiva z firmy převedl na jinou firmu, což sice asi lze odporovat, ale dokazujte to, když nemáte žádný přehled o majetku dlužníka, natož o transferech). Jinak já tu hovořím o dluzích podnikatelů, ne spotřebitelů, to je jiná oblast, pravda, také zaplavená mnoha nespravedlnostmi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).