Re: přesčasy
>>
>>Nepočítáte s týdnem, ale s měsícem. Pokud má mít
>>měsíc
>>20 prac. dnů tj. 160 hod., vše nad 160 hod. je
>>přesčas.
Nesmysl.
>
>ale v ZP se hovoří o 8 hod týdně, a i tady jsem četla
>různé názory. To je to co právě nechápu,jestli se mám
>řídit pracovními dny dle plánov.kalendářů nebo jak to
>tedy počítat, když se pracuje v nepřetrž.provozu a
>každý týden mají jiný počet odprac.hodin
Někdo si myslí, že má jasno, ale jasno nemá. Jednak ZP nemluví o práci nad stanovenou měsíční dobu, ale týdenníi.
Ale hlavně, ve Vašem případě se vůbec nemůžete řídit nějakými hodinami v tzv. plánovacím kalendáři. Tuhle větu jsem zde psal v tomto týdnu již asi 2x.
Ve Vašem případě byste měli mít stanovené vyrovnávací období, na které musíte mít dopředu i naplánované směny. A směny na ty týdny rozpočítáte podle stanovené týdenní pracovní doby.
A v okamžiku, kdy pracovník jde na směnu např. za nemocného zaměstnance, tedy mimo svou naplánovanou směnu, tak mu vznikl přesčas, který musíte nějakým způsobem vyřešit.
Re: přesčasy
Děkuji, také si myslím,že by to tak mělo být, ale matou mě další různé výklady...
ještě se chci zeptat, pokud by v některém měsíci měl naplánováno méně směn, v dalším více, aby se to dorovnalo, a v tom prvním měsíci by nedosáhl kvůli nízkému poštu odprac.hodin minim.mzdy, musím mu doplatit do minima?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.