Re: Dodávka do EU neplátci DPH!
Dobrý den,
zrovna řeším stejný případ... já myslím, že by se mělo fakturovat bez DPH a daň odvést v místě plnění - tzn. v Rakousku, kde budou probíhat práce.. Ale tím, že se budou vykonávat práce v Rakousku, se musí firma zaregistrovat k plátcovství daně v té dané zemi..
Promítne se na ř. 26..
Info jsem nasbírala taky zde v diskuzích od paní Jany N. a dalších.. ale ted bych potřebovala ještě zjistit, jak to probíhá s dan. přiznáním v Rakousku. Takže prosím, jestli má někdo zkušenosti s pracema v Rak. a bude ochotný poradit tak budeme s předchozí tazatelkou/tazatelem rádi.
Tak teď jsem z toho nějaká zmatená, také jsem čerpala v historii z diskuzí s paní Janou N., ale o registraci dodavatele v Rakousku jsem se nikde nedočetla. Nevím, jestli jste mě špatně nepochopila. My jsme tuzemská firma a jsme čtvrtletní plátci DPH, odběratel je Rakušan - fyzická osoba, neplátce DPH, místo plnění je Rakousko.
Jiv
Paní Jano děkuji za odpověď, montovat budeme v Rakousku, takže místo plnění je mi jasné. Jen si nejsem jista, jak s DPH, když rakouský odběratel - fyz. osoba, která není plátcem DPH v Rakousku.U zálohy musím ke dni jejího přijetí odvést DPH 20% a konečnou fakturu vystavím s DPH 20%?Na kterém řádku v DP to bude?Děkuji za odpověď.
Jiv
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.