Vlákno názorů k dotazu Způsob účtování od karel2 - Re: Způsob účtování ;o) nepisu vubec. Vite kolik jsem...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 11. 2011 17:14

karel2 (neregistrovaný)

Re: Způsob účtování
    ;o) nepisu vubec. Vite kolik jsem si jiz usetril prace? Az se mi ohlasi kontrola, tak vemu bud propisku a vsude to dle PC dopisu a nebo vytisknu uctovani z PC, rozstriham a prilozim k dokladum.
    Osobne jsem stejnou myslenku nedavno videl i u docela dost velke firmy. Ze jim to za to stoji to pripadne pak dodelat. Mesicne maji 1000 faktur za nakup zbozi a kdyz prijde na kotrolu tak pry daji zamestnanci odmenu, daji mu razitko kde uz je 132/xxx 343/xxx a xxx/321 a on bude dopisovat castky. ;o)
    Takto se ale muzete chovat pouze ke svemu ucetnictvi. Pokud uctujete nekomu, tak u kazde dohladu by melo byt videt jak je nakontovany. Jestli napsat na nej, nebo vytisknout kontaci a pristipnout k dokladu je jedno.

• 2. 11. 2011 18:14

V. (neregistrovaný)

Re: Způsob účtování
    Předkontace na jednotlivé prvotní doklady již pár let nevypisuji. Na které účty je zaúčtováno, je uvedeno v účetním deníku. Tisknutí průvodek a jejich lepení na doklady - v žádném zákonu není uvedena povinnost toto dělat a klient to už vůbec neocení.
    Na prvotní doklady uvádím jen interní pořadová čísla.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).