Re: Faktura při použití §92e stavebnictv
Vzhledem k tomu, že jde o režim s pravidly zdanění odlišnými od obecného fungování stávajícího systému DPH, je dodavateli i odběrateli v této souvislosti uložena povinnost vést evidence pro daňové účely, ve které budou muset uvádět DIČ obchodního partnera, datum uskutečnění zdanitelného plnění, základ daně, rozsah a předmět plnění.
Výpis z předmětné evidence je plátce povinen podat ve lhůtě pro podání daňového přiznání, a to ve formátu a struktuře zveřejněné správcem daně.
Pokynem GFŘ-D-4 účinným od 1.4.2011 je stanovena povinnost podávat tento výpis elektronicky.
Nová XML struktura výpisu a aktualizovaná informace k výpisu z evidence pro daňové účely podle § 92a zákona o DPH pro zdaňovací období od 1.1.2012, bude zveřejněna ihned po zjištění nutných technických specifikací.
Re: Faktura při použití §92e stavebnictv
Dobrý den
Já to mám tedy všechno v účetním programu a ve fakturách s přenesenou daňovou povinností mi program píše text: Daň je povinen doplnit a přiznat plátce, pro kterého je plnění uskutečněno (dle ustanovení o režimu přenesení daňové povinnosti dle zákona DPH).
A evidenci pro daňové učely také jen dám exportovat a udělá se to "samo".
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.