Vlákno názorů k dotazu Info: Povinné vstupní prohlídky od Eva M. - Re: Info: Povinné vstupní prohlídky Dnes je 1.dubna? ......

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 2. 2012 9:18

Eva M.

Re: Info: Povinné vstupní prohlídky
    Dnes je 1.dubna? ... Ne? ... ehm... on to není Apríl? Tak to mi hlava nebere... :-(

• 2. 2. 2012 10:22

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Re: Info: Povinné vstupní prohlídky
    1.dubna není, ale ta blbost je účinná od 1. dubna.

Na jednu stranu se rozšířily hodiny ze 150 na 300 (zpružnění trhu práce podle programového prohlášení) na druhou stranu se pro DPP
    -zavedla zdravotní a sociální daň od 10 001 Kč
    -zavedly zápočťáky (§313 ZP)
    -zavedly zdravotní prohlídky (373/2011 § 59)

Skeptik by si mohl myslet, že levá ruka neví co dělá pravá.

Optimista ví, že se jedná o proklamované snižování administrativy, které pouze naše vrchnost nedostatečně vysvětluje poddaným, kteří potom kverulují. :-))

Hezký den!

• 2. 2. 2012 10:42

jb (neregistrovaný)

Re: Info: ZP k dohodám
    K těm dohodám mi přišlo toto.
    Dobrý den,
    dovolte, abychom Vám předali aktuální informaci od Ing. Luboše Pavlíka, lektora BRZO, ředitele Odboru pojistného a správy pohledávek, VZP, Ústředí Praha - poslední výklad Ministerstva zdravotnictví ČR týkající se zdravotního pojištění u DPP (pro r. 2012).
    Příjmy z jednotlivých DPP v jednom rozhodném období u jednoho zaměstnavatele se u zaměstnance PRO ÚČELY ZDRAVOTNÍHO POJIŠTĚNÍ NESČÍTAJÍ.
    Př.: pokud má zaměstnanec u téhož zaměstnavatele v měsíci únoru dvě DPP (první na částku Kč 5.000,- a druhou na částku Kč 6.000,-) nestává se zaměstnancem pro účely ZP, částky z jednotlivých dohod se nesčítají a nevzniká povinnost odvodu pojistného. Zaměstnancem se stává pouze v rozhodném období (kalendářním měsíci), kdy alespoň jedna z DPP dosáhne započitatelného příjmu Kč 10.001,- a více. Tím se odlišuje systém ZP od SP, protože pro účely SP se DPP zúčtované v kalendářním měsíci sčítají.

• 2. 2. 2012 11:11

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Re: Info: ZP k dohodám
    Když pominu, že se mi nelíbí zavedení sociální a zdravotní daně u DPP z principu, tak se mi snad ještě více nelíbí, že obě tyto daně mají jiný vyměřovací základ. Žádný ekonomický důvod proto neexistuje.

Těmhle paskvilům snad udělá přítrž od roku Mirkův JIM, kde budou mít všechny daně u lidské práce stejný vyměřovací základ.

Hezký den!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).