Vlákno názorů k dotazu Oprava přiznání k DPH -prosím o pomoc od Man - Re: Oprava přiznání k DPH -prosím o pomo §...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 2. 2012 20:56

Man (neregistrovaný)

Re: Oprava přiznání k DPH -prosím o pomo
    § 21 Daň na výstupu je plátce povinen přiznat ke dni uskutečnění zdanitelného plnění nebo ke dni přijetí úplaty, a to k tomu dni, který nastane dříve, pokud zákon nestanoví jinak. Plátce daň uvádí v daňovém přiznání za zdaňovací období, ve kterém mu vznikla povinnost přiznat daň.

Tak zkuste zavolat a uvidíte.

• 17. 2. 2012 8:35

mmmm (neregistrovaný)

no já myslím, že pokud jste dostala daňový doklad o přijetí platby s rozpisem DPH - ten v prosinci-tak jste si DPH nárokovala v pořádku. Od toho ten doklad o přijaté platbě je-aby si ho protistrana mohla nárokovat v době úplaty. Dělám to taky tak - zaplatíme zálohu a přijde doklad o přijaté platbě s rozpisem DPH, Dph si nárokuji a až přijde daňový doklad - a ten může být s doplatkem, nebo na nulu - třeba za 2 měsíce tak si buď uplatním rozdíl nebo zaúčtuji nárok a dalším zápisem ho vymínusuji. Mám na přijaté platby zvláštní saldokonto a tqk mám přehled kdo nám ještě nevystavil daňový dokllad. Myslím, že to máte dobře v prosinci a oni to v prosinci odvdeli-jinak by ten doklad asi nevystavovali

• 17. 2. 2012 17:03

Vlaďka23 (neregistrovaný)

Moc děkuji za reakce. Teď když to pročítám to zní logicky. Ale včera mě ten doklad tak vyvedl z míry, že jsem chvíli nevěděla čí jsem. Moc děkuji. Dodavateli jsem se dnes nedovolala. Mě hlavně rozhodilo to, že přišel daňový doklad na tu zálohu až po více než 2 měsících, ale když píšete, že taky čekáte i 2 měsíce, tak je to asi normální. Ještě jednou díky. Vlaďka

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).