Re: OT Začátky účetních OSVČ
Nevím jak v účetnictví, ale inzeráty tohoto typu jsou na nic a jediné, co funguje je doporučení spokojeného klienta svým známým. Možná by stálo za to zkusit, když je ten březen, jít si stoupnout na berňák vedle hromádky formulářů DPFO, a každému vrazit letáček nebo lépe prohodit slovo .
P.S. v Praze to není jiné
Dobrý den, já mám úplně stejný problém. Taky pracuji na HPP jako účetní, fakturantka, příjem sledování objednávek, sekretářka, prostě holka pro všechno v malé výrobní firmě, a chtěla jsem své znalosti ještě více zúročit, tak jsem si loni vyřídila ŽL na vedení účetnictví, DE. Letáčky jsem rozvezla po okolních obcích, lepila na nástěnky. A za celý rok se mi přihlásil pouze jeden větší klient, a pak ještě 5 menších, kteří chtěli zpracovat daňové přižnání FO, nic velkýho. Chvílema jsem z toho i zoufalá, účetnictví mě baví, děti už mám velký a co dělat s volným časem? Ale nevím jak na to? Poradí někdo?
Já sice nedělám účto, ale podnikatelské poradenství a ze zkušenosti potvrzuji, co psáno výše, doporučení od jednoho na dalšího je nejúčinnější, inzercí se klienti obecně shánějí velmi těžko.
Obecně- dnes nabídka silně převyšuje poptávku, takže každý nový klient je terno, ale nezoufejte. Náš právní systém se podle prohlášení vrchnosti zjednodušuje, ale v praxi je to naopak, takže bez kvalifikovaného poradce v jakémkoliv oboru(daně,audity, právo, účetnictví...) za chvíli truhlář nevyrobí ani židli.Věřte, že bude líp.
>
>>>Nevím jak v účetnictví, ale inzeráty tohoto typu jsou
>>>na nic a jediné, co funguje je doporučení spokojeného
>>>klienta svým známým. Možná by stálo za to zkusit,
>>>když
>>>je ten březen, jít si stoupnout na berňák vedle
>>>hromádky formulářů DPFO, a každému vrazit letáček
>>>nebo
>>>lépe
>>>prohodit slovo .
>>>P.S. v Praze to není jiné
>>
>>Dobrý den, já mám úplně stejný problém. Taky pracuji
>>na HPP jako účetní, fakturantka, příjem sledování
>>objednávek, sekretářka, prostě holka pro všechno v
>>malé
>>výrobní firmě, a chtěla jsem své znalosti ještě více
>>zúročit, tak jsem si loni vyřídila ŽL na vedení
>>účetnictví, DE. Letáčky jsem rozvezla po okolních
>>obcích, lepila
>>na nástěnky. A za celý rok se mi přihlásil pouze
>>jeden
>>větší klient, a pak ještě 5 menších, kteří chtěli
>>zpracovat daňové přižnání FO, nic velkýho. Chvílema
>>jsem z
>>toho i zoufalá, účetnictví mě baví, děti už mám velký
>>a co dělat s volným časem? Ale nevím jak na to?
>>Poradí
>>někdo?
>Já sice nedělám účto, ale podnikatelské poradenství a
>ze zkušenosti potvrzuji, co psáno výše, doporučení od
>jednoho na dalšího je nejúčinnější, inzercí se klienti
>obecně shánějí velmi těžko.
>Obecně- dnes nabídka silně převyšuje poptávku, takže
>každý nový klient je terno, ale nezoufejte. Náš právní
>systém se podle prohlášení vrchnosti zjednodušuje, ale
>v praxi je to naopak, takže bez kvalifikovaného
>poradce v jakémkoliv oboru(daně,audity, právo,
>účetnictví...) za chvíli truhlář nevyrobí ani židli.Věřte, že bude
>líp.
Jo jo,já když jsem začínala, zaplatila jsem si výpis ze statistiky, obeslala asi 100 firem v okrese, a nic. Kleinty získávám systémem známý řekl známému, ale už musím i odmítat,podnikám 4 roky. Nevydržela jsem počáteční nejistotu,takže jsem OSVČ vedlejší. Všechny klienty mám na doporučení někoho.
Začínala jsem před 14 lety po mateřské, klienty jsem našla také postupně ze známosti, ale i na inzerát. Postupně se mi to rozrostlo tak, že jsem opravdu nestíhala, ale v loňském roce u mě skončily 2 větší firmy, takže jsem si řekla, že si dám chvilku oddych a začnu shánět nějaké nové nebo třeba i práci na kratší úvazek, takže jsem si zase dala inzerát a řekla i svým stávajícím klientům, že mám volnou kapacitu. Tak uvidím, jak to dopadne....
Já jsem začínala před 10-ti lety. ŽL jsem si dělala kvůli kamarádce z dětství, která začínala podnikat. Začínala jsem asi rok před narozením druhého dítěte.
Pak kamáška dotáhla další 2 kámošky, pak jsem u toho chvíli chodila do práce, pak přišly další 2 kámošky, dohromady založily s.r.o., letos přibyly další 2 její kámošky.
K tomu všemu mi jeden kšeft dohodil její manžel.
Na inzerát jsem taky zkoušela - uchytila jsem klienty 2, jeden ukončil podnikání a druhá paní jede...
Takže jak píšou všichni: dobré doporučení je lepší než inzerát :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.