Vlákno názorů k dotazu OT Začátky účetních OSVČ od Katka2 - Re: OT Začátky účetních OSVČ Nevím jak v účetnictví,...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 3. 2012 9:09

Katka2 (neregistrovaný)

Re: OT Začátky účetních OSVČ
    Nevím jak v účetnictví, ale inzeráty tohoto typu jsou na nic a jediné, co funguje je doporučení spokojeného klienta svým známým. Možná by stálo za to zkusit, když je ten březen, jít si stoupnout na berňák vedle hromádky formulářů DPFO, a každému vrazit letáček nebo lépe prohodit slovo .
    P.S. v Praze to není jiné

• 1. 3. 2012 10:03

Hanče (neregistrovaný)

Dobrý den, já mám úplně stejný problém. Taky pracuji na HPP jako účetní, fakturantka, příjem sledování objednávek, sekretářka, prostě holka pro všechno v malé výrobní firmě, a chtěla jsem své znalosti ještě více zúročit, tak jsem si loni vyřídila ŽL na vedení účetnictví, DE. Letáčky jsem rozvezla po okolních obcích, lepila na nástěnky. A za celý rok se mi přihlásil pouze jeden větší klient, a pak ještě 5 menších, kteří chtěli zpracovat daňové přižnání FO, nic velkýho. Chvílema jsem z toho i zoufalá, účetnictví mě baví, děti už mám velký a co dělat s volným časem? Ale nevím jak na to? Poradí někdo?

• 1. 3. 2012 10:42

pája

Já sice nedělám účto, ale podnikatelské poradenství a ze zkušenosti potvrzuji, co psáno výše, doporučení od jednoho na dalšího je nejúčinnější, inzercí se klienti obecně shánějí velmi těžko.
    Obecně- dnes nabídka silně převyšuje poptávku, takže každý nový klient je terno, ale nezoufejte. Náš právní systém se podle prohlášení vrchnosti zjednodušuje, ale v praxi je to naopak, takže bez kvalifikovaného poradce v jakémkoliv oboru(daně,audity, právo, účetnictví...) za chvíli truhlář nevyrobí ani židli.Věřte, že bude líp.

• 1. 3. 2012 12:14

Ladica (neregistrovaný)

>

>>>Nevím jak v účetnictví, ale inzeráty tohoto typu jsou
    >>>na nic a jediné, co funguje je doporučení spokojeného
    >>>klienta svým známým. Možná by stálo za to zkusit,
    >>>když
    >>>je ten březen, jít si stoupnout na berňák vedle
    >>>hromádky formulářů DPFO, a každému vrazit letáček
    >>>nebo
    >>>lépe
    >>>prohodit slovo .
    >>>P.S. v Praze to není jiné
    >>
    >>Dobrý den, já mám úplně stejný problém. Taky pracuji
    >>na HPP jako účetní, fakturantka, příjem sledování
    >>objednávek, sekretářka, prostě holka pro všechno v
    >>malé
    >>výrobní firmě, a chtěla jsem své znalosti ještě více
    >>zúročit, tak jsem si loni vyřídila ŽL na vedení
    >>účetnictví, DE. Letáčky jsem rozvezla po okolních
    >>obcích, lepila
    >>na nástěnky. A za celý rok se mi přihlásil pouze
    >>jeden
    >>větší klient, a pak ještě 5 menších, kteří chtěli
    >>zpracovat daňové přižnání FO, nic velkýho. Chvílema
    >>jsem z
    >>toho i zoufalá, účetnictví mě baví, děti už mám velký
    >>a co dělat s volným časem? Ale nevím jak na to?
    >>Poradí
    >>někdo?
    >Já sice nedělám účto, ale podnikatelské poradenství a
    >ze zkušenosti potvrzuji, co psáno výše, doporučení od
    >jednoho na dalšího je nejúčinnější, inzercí se klienti
    >obecně shánějí velmi těžko.
    >Obecně- dnes nabídka silně převyšuje poptávku, takže
    >každý nový klient je terno, ale nezoufejte. Náš právní
    >systém se podle prohlášení vrchnosti zjednodušuje, ale
    >v praxi je to naopak, takže bez kvalifikovaného
    >poradce v jakémkoliv oboru(daně,audity, právo,
    >účetnictví...) za chvíli truhlář nevyrobí ani židli.Věřte, že bude
    >líp.
    Jo jo,já když jsem začínala, zaplatila jsem si výpis ze statistiky, obeslala asi 100 firem v okrese, a nic. Kleinty získávám systémem známý řekl známému, ale už musím i odmítat,podnikám 4 roky. Nevydržela jsem počáteční nejistotu,takže jsem OSVČ vedlejší. Všechny klienty mám na doporučení někoho.

• 1. 3. 2012 12:39

katkaj (neregistrovaný)

Díky za reakce, tak budu (i s Hanče) čekat, jak to půjde časem dál a budu věřit :).

• 1. 3. 2012 12:46

Ji (neregistrovaný)

Začínala jsem před 14 lety po mateřské, klienty jsem našla také postupně ze známosti, ale i na inzerát. Postupně se mi to rozrostlo tak, že jsem opravdu nestíhala, ale v loňském roce u mě skončily 2 větší firmy, takže jsem si řekla, že si dám chvilku oddych a začnu shánět nějaké nové nebo třeba i práci na kratší úvazek, takže jsem si zase dala inzerát a řekla i svým stávajícím klientům, že mám volnou kapacitu. Tak uvidím, jak to dopadne....

• 1. 3. 2012 13:49

Maxx (neregistrovaný)

Já jsem začínala před 10-ti lety. ŽL jsem si dělala kvůli kamarádce z dětství, která začínala podnikat. Začínala jsem asi rok před narozením druhého dítěte.
    Pak kamáška dotáhla další 2 kámošky, pak jsem u toho chvíli chodila do práce, pak přišly další 2 kámošky, dohromady založily s.r.o., letos přibyly další 2 její kámošky.
    K tomu všemu mi jeden kšeft dohodil její manžel.
    Na inzerát jsem taky zkoušela - uchytila jsem klienty 2, jeden ukončil podnikání a druhá paní jede...

Takže jak píšou všichni: dobré doporučení je lepší než inzerát :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).